LED vækstlys guide: Mine erfaringer & anbefalinger

De fleste, med bare en smule interesse for have og planter, har sikkert oplevet at blive ‘grebet’ af forårsstemningen når dagene bliver længere, og alt for tidligt får lagt frø i så- og priklejord til spiring i vindueskarmen. Frøene kvitterer for tilliden (der er jo både vand og varme) og begynder at spire. Det ser som regel rigtigt fint ud i starten, men det viser sig hurtigt at de små vækster bliver lange og ranglede fordi de søger efter det lys, som bare ikke er til stede i tilstrækkelige mængder på denne tid af året.

I 2015 lavede jeg denne fejl (igen) og besluttede mig for at købe mit første LED vækstlys. Det er sidenhen blevet til flere vækstlamper samt en masse erfaringer, som jeg deler i dette indlæg. Du kan holde dig opdateret på alt jeg skriver om vækstlys her.

Kan LED vækstlys erstatte sollys ?

Argh – det ville være noget af en påstand, men hvisden kan tilføre så meget lys til dine planter at:

  • Lyskrævende / ‘eksotiske’ planter kommer bedre igennem vinteren, eller måske bare overlever vinteren
  • Det bliver nemmere/hurtigere at være klar med planter til udplantning i foråret
  • Dine almindelige stueplanter kan få et ‘løft’ i den mørke tid
  • Det er muligt at dyrke nogle grøntsager/frugter året rundt eller blot forlænge vækstperioden

… ja så er det for nogle mennesker (som mig selv) interessant at bruge lidt penge på indkøb og drift af LED vækstlys.

Se udvalg af LED vækstlamper online

Lys og plantevækst er komplicerede sager, og jo mere man læser, jo mere forvirret kan man hurtigt blive. Det er meget teknisk. Det ville jo være fint om man på enkel vis kunne matche plantens behov med specifikation på vækstlampen, men det er vist ikke muligt. Jeg har kun gode erfaringer med LED vækstlys, så jeg ville ikke være så bange for at springe ud i det. Er du nysgerrig men i tvivl, så vil mit råd være at finde en mindre lampe og starte i det små.

Dit behov kan hurtigt ændre sig

Udover at dække dit behov her og nu, kan det være en fordel at være en smule forudseende ifht. det plantelys du køber:

I takt med at familien opdager at der midt i vintermørket faktisk kan gro ting og sager under vækstlampen, vil du nok opleve at pladsen bliver lidt trang. Jeg har pt. indrettet et værelse med et bord bestående af en krydsfinerplade (i fuld størrelse) på et par bukke. Vækstlampen oplyser det meste af pladen, og alligevel kunne jeg en gang imellem godt ønske mig lidt mere plads.

LED Vækstlampe på arbejde - der er brug for 1 mere !
LED Vækstlys på arbejde, der er brug for én lampe til

Hvis jeg skulle købe LED vækstlys i dag ville jeg …

  • Tage udgangspunkt i boligen: hvor skal lampen placeres ?
  • Finde ud af hvor meget plads man vil ofre på projektet
  • Beslutte om planterne skal stå på gulvet eller løftes op på en hylde, bord eller lignende
  • Måle hvor meget frihøjde der er over planterne (kan vækstlampen f.eks. hænge i loftet, monteres i et forladt bryggersskab, under en bordplade eller hylde)
  • Beslutte om lampen skal være med blæser. Blæsere anvendes ofte i kraftigere lamper, men støjer og alene af den grund er lampen ikke anvendelig i et opholdsrum
  • Find en vækstlampe der kan lyse både blåt og rødt og dække det ønskede areal
  • Overvej om du har brug for flere (måske mindre) lamper (Forskellige behov for belysningstid)

Den med areal er vanskelig:  Mange producenter angiver det areal som deres vækstlys kan dække (men typisk ikke hvor højt vækstlampen skal placeres for at dække dette areal). Ofte er der oplysninger om den vinkel som lysstrålerne sendes ud med. Jeg har f.eks. en vækstlampe der skulle kunne dække et område på 14 m2. Hvis jeg vil udnytte det areal skal lampen hænges op under loftbrædderne og planterne skal stå på gulvet (har jeg erfaret, det står ingen steder). Jeg vil derimod have planterne op på et bord, og så må jeg leve med at det belyste areal bliver markant mindre — og lysintensiteten på planter bliver markant højere.

Vær opmærksom på at hvis man halverer afstand mellem vækstlys og plante bliver den lysintensitet planten modtager 4-doblet (og omvendt). Dvs. mine planter får nok ca. 4 gange så meget lys som producenten ‘anbefaler’. Til gengæld er mit LED vækstlys kun tændt 8 timer om dagen.

Hvis man søger på nettet kan man nemt finde eksempler på folk der har 300 Watt lamper placeret meget tæt på planter, ofte de lidt mere eksotiske planter.  Så måske skal man helt ignorere hvor stort et areal lampen kan dække.

Har mine planter brug for mørke nætter?

Ja, planter har brug for en pause fra solens stråler. Hvor meget eller lidt afhænger af planten, ligesom deres behov for soltimer varierer. Men faktum er, man hjælper ikke sine planter ved at give dem LED vækstlys 24 * 7.

Pas på med tidlig dyrkning

Det er både fristende og nemt at få sat gang i en masse projekter tidligt på året, men der er god grund til at tænke sig grundigt om hvad man dyrker hvornår. Det er f.eks. ikke smart at dyrke pladskrævende vækster hvis man ikke kan sætte dem ud når de har den rette størrelse, såsom græskar, squash og lignende.

Mine LED vækstlamper

planter under led vækstlys

Jeg har pt. 3 vækstlamper i brug; Monster lampen, NASA lampen og UFO lampen. Herunder kan du læse mere om de forskellige vækstlyslamper og mine erfaringer med dem.

Apollo LED vækstlys, 140W (Monster-lampen)

led-apollo-vaekstlampe-140w-230v-led-grow-lamp
Apollo vækstlampe

Apollo vækstlampen er udstyret med 40 LED pærer som hver optager 3,5 Watt. Pærerne har farverne Rød:Blå:Hvid i forholdet 6:3:1 (dvs. 24 røde, 12 blå og 4 hvide).

Vækstlampen er forsynet med to afbrydere så man kan tænde for rød eller blå+hvid eller dem alle sammen på en gang. Herudover er der indbygget blæser i lampen (for at køle pærerne ned). Lampen leveres med wireophæng.

Vækstlampen er angivet  til at belyse et areal på op til 14 m2. Hvis du vil udnytte de 14 m2 i et almindeligt parcelhus eller lejlighed vil det kræve at lampen hænger oppe under loftet og planterne står på gulvet.

Min vurdering

Jeg har haft den lampe i flere år, og jeg er rigtig glad for den. Det er en solid sag der på alle måder god og robust; det er ikke bare noget billigt blik der er banket sammen. Under opsætningen faldt den 60 cm ned på en bordplade og landede direkte på de linser der dækker pærerne, uden overhovedet at tage skade.

Apollo LED Lampe i ophæng
Apollo LED vækstlys i ophæng

Jeg har vækstlampen hængende 140 cm over bordpladen. Det vil sige at planterne bliver kraftigt belyst, og jeg er langt fra at udnytte de 14 m2. For at kompensere for det kraftige lys har jeg en timer på vækstlampen så den kun lyser i 4 perioder á 2 timer om dagen.

Det er fint at kunne kontrollere hvilket lys man ønsker, men det er mit indtryk at mine planter trives bedst når alle lamper er tændt.

Apollo LED lampe, Rød, Blå og Rød+Blå
Apollo LED vækstlys, Rød, Blå og Rød+Blå

Den lyser meget kraftigt, og blæseren støjer en del. Der er altså tale om en vækstlampe der nærmest kræver sit eget værelse, for ikke at forstyrre resten af familien.

Jeg har, med min billige effektmåler, målt hvor meget effekt vækstlampen optager, og denne er foreløbigt den eneste jeg har været i nærheden af, som er tæt på at optage den angivne effekt. Man skal ikke juble hvis den bruger mindre end angivet. Jovist, man sparer lidt på elregningen, men hvis man køber en kraftig lampe er det for at kunne kaste tilsvarende kraftigt lys over sine planter, og ikke for at spare strøm.

Apollo vækstlampe har været anvendt til bl.a. disse planter

Vækstpanel, 15W (NASA-lampen)

NASA vækstlys
LED 15 Watt vækstpanel fra MRPerfect

Jeg kalder denne vækstlampe for NASA-lampen fordi den angiveligt skulle have en fordeling af blåt og rødt lys som NASA anvender. Den er godt på vej til at blive min foretrukne vækstlampe, og har en række fine egenskaber:

  • Den optager kun 15 Watt.
  • Den udvikler næsten ingen varme
  • Den er tynd og måler kun 31 * 31 cm
  • Den vejer næsten ingenting
  • Den har ingen blæser og dermed ingen støj
  • Den kan placeres rigtigt mange steder (f.eks. under en bordplade, under en hylde, i et forladt bryggersskab, i en snor under loftet osv.)
  • Prisen er markant lavere end monster-lampen.

Til gengæld oplyser den kun et areal på ca 60 * 60 cm., og det kan den gøre i en afstand på 60-70 cm. Denne vækstlampe er naturligvis i en helt anden liga end monster lampen jeg har nævnt længere oppe,  men den dækker fint et mindre behov, og om nødvendigt kan man jo supplere med nogle flere lamper.

Denne NASA-lampe forhandles ikke længere hvor jeg købte den. Men du kan finde tæt beslægtede alternativer her:

UFO LED vækstlys, 90w (43 x 3w LED)

UFO Vækstlampe
UFO Vækstlampe

Denne LED vækstlampe adskiller sig fra Apollo-lampen ved at have en helt anden fordeling af blåt og rødt lys. Apollo-lampen har to gange så mange røde som blå lamper (Rød:Blå:Hvid  6:3:1), og UFO-lampen har hele otte gange så mange rød som blå (Rød : Blå 8:1). En voldsom forskel.

Min personlige oplevelse med Apollo-lampen er at væksten bliver hjulpet markant af at tænde både røde og blå lamper (frem for kun at anvende blåt lys).

UFO lampen virker rent fysisk til at være i samme kvalitet som Apollo-lampen: Alting virker godt og solidt. Den lyser kraftigt, og blæser støjer en del. Den kræver, ligesom Apollo-lampen, sit eget værelse.

Erfaringer med UFO LED vækstlampe

Der er ingen tvivl, planterne stortrives under UFO vækstlampen. Dog har jeg mine tvivl vedrørende lampens effekt. Jeg mener kun den optager ca. 73 Watt inkl. blæser. De 45 pærer burde tilsammen optage 90 Watt (Pærer er droslet ned til kun 2 Watt). Blæserens effekt er på 1,4 Watt. Hvis min måling er korrekt, mangler den at optage 17 Watt (godt 20%). Det lyder måske ikke af så meget, men det må vel svare til at der mangler det lys som kunne være leveret af en NASA lampe der lever op til specifikationerne.

Der kan være tale om upræcist måleudstyr, men mystisk er det eftersom jeg har testet mit målegrej på andre LED lamper (ikke vækstlamper) og her passer målingen fint med den effekt som står angivet.


Reklamelinks: Denne artikel indeholder affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille kommission, hvis du handler hos en webshop, vi henviser til. Det koster ikke ekstra for dig, og vi sætter stor pris på, når du handler via disse links, da det betyder, at vi kan blive ved med at skrive på hjemmesiden.

30 kommentarer til “LED vækstlys guide: Mine erfaringer & anbefalinger”

  1. Chrisstine MogensenJørgensen

    Hej. Jeg ved ikke helt hvad valget skal være jeg var en skænk der fylder hele stuens bredde, og ville sætte lidt spejle op bag ved, sætte en masse stue planter op, og lave en “grøn” væg af planter med gro lys op fra loftet, så det både flot spændende og hyggeligt ud, havde tænkt nogle ampler der hang lidt ned, men kan godt se det bliver svært. Planterne får eftermiddags som ind fra stort sidevindue fra den ene side, men igen begrænset i vinter perioden, om sommeren kan jeg til gengæld ikke ha’ blomster stående i vinduet som er syd vest vendt og får hele solen ind fra middagstid til solnedgang. Nogen forslag?
    En taknemmelig læser. Chrisstine

  2. Kære vedkommende
    Tak for en god beskrivelse. Hvis man gerne vil anskaffe sig en NASA-lampe, kan man da fremkalde et link til et købssted? Dette ville gøre mig glad.

    Bh. Martin

  3. Karoline Larsen

    Hej
    Tak for din guide ! Jeg har nu brugt grolys (hvidt lys) til mine violin figen planter, men det er som om bladene er blevet forbrændt. Kan det æde sig gøre ??
    Det er en almindelig 45 watt og den er stået 40-50 cm væk fra planterne.

  4. Hej Tak for mamge gode råd især om “Vækstlys”. Jeg holder meget af især Bonzai, og lidt “vanskelige stueplanter…elsker Blomster og vil gerne hjælpe dem over vinteren. Har en vækstlampe(Finder lige ud af navnet kan ikke huske)….gammel. Købte den sidste år, en del af mine elskede blomster blev “svedet” på bladene. Mine planter står på et bord, og lampen dækker bordets længde, (yderligere oplysninger følger. Ps) Hele sidste vinter stod min Kamelia udenfor mit stuevindue og glædede mig med et væld af fantastiske blomster….en stor glæde for mig. Mvh. Jan Gadegaard. Egå.

  5. Sune Bielefeldt

    Det ser spændende ud med disse vækstlamper, så jeg har også kastet mig over det.

    I første omgang forsøger jeg mig med en 10W Fuldspektret LED lampe fra Kina
    Prisen på 67,- kr. er til at overkomme.

    https://www.banggood.com/da/marketing-banggood-13th-anniversary-toys-hobbies-robot-sale/tid-3664.html

    Målsætningen er at kunne holde liv i Basilikum, og senere andre krydderurter hele vinteren, så køkkenet altid har friske krydderurter at gøre med.

    Havde købt en Basilikom i Bilka, men allerede efter få dage så den ret vissen ud, så den blev placeret under vækstlampen, og det har da stoppet at den visner. Nu er spørgsmålet om den kommer til at gro nok til at vi kan høste af den løbende.

    Hvis det viser sig at det fungere, tænker jeg at jeg vil investere i disse 60W T8 lysrør, som passer i almindelige armaturer.
    Man kan få 5 stk. for 550,- kr. sendt fra Tyskland, så der ikke kommer moms og told oven i.
    https://www.aliexpress.com/item/32812993068.html

    Jeg vender tilbage med flere erfaringer senere.

  6. Gitte Gertsen

    Hejsa.
    Interessant artikel. Og vil gerne høre hvad du tænker vi skal bruge af lys til vores drivhus ?

    Vi vil gerne have tomatplanter, rød peber og majskolbe hele året, så hvad vil du anbefale ?

    Mvh Gitte

    1. hej….dine erfaringer har fået mig til at vælge nasa lampen som du kalder den. har du mulighed for at fortælle/vise hvordan du har sat den fast under skabet?
      Vh Heidi

      1. Tusind tak for en fantastisk pædagogisk og lærerig guide til vækstlamper.

        Jeg brugte linket for at købe NASA-lampen, men kan ikke finde den . Kan du hjælpe?

        Ser frem til endelig at få succes med min forspirring – naboernes spørgsmål bliver bare en ekstra bonus ☺️.

        Tak.

  7. Tak for en fantastisk hjemmeside og en god artikel om vækstlys!

    Jeg har købt en violinfigenplante, en ret stor en af slagsen og det var en dyr investering.

    Ved købet fik vi at vide, at vores træ sagtens kunne stå mørkt med indirekte lys og den var nem at passe.

    Da jeg slog den op på nettet, viste det sig hurtigt at vores træ trives allerbedst med massere af direkte sollys. Eller i det mindste suppleret af et growlight.

    I USA, Australien, Canada mv. er markedet for grow lights ret stort. Anbefalingen gik på, at en hvid LED Pære med over 6500 kelvin og 8000 lumin ville være passende. Der var links til gode pærer og det var lige havd jeg søgte, da det på en måde ville være lidt for weird at have en blå/rød/violet growlight/lampe hængende i vores flotte stue. (Planten kan ikke flyttes).

    Men pærerne fra USA kører på 120 volt mens vi herhjemme kører på 220 volt og pærerne sprang med det samme, da jeg satte dem i. Stort øv!

    Nu er mit elskede træ langsomt ved at få små brune pletter og det kunne tyde på for lidt lys.

    Mit spørgsmål er: Kan det passe at der ikke findes de hvide almindelige grow lights som almindelige hvide LED pærer?

    Andre løsninger tilgængelige i Europa er pt. urealistiske til vores stue, da jeg ikke har lyst til at køre de blå/røde løsninger. Pæren vi fik anbefalet er fra mærket Miracle LED – en growlight baseret på NASA teknologi (full daylight spectrum). Vedhæftet gerne et billede 🙂

    Nogen erfaringer?

    1. Man kan nu få quantum board med led enheder fra Samsung det er fuld spektrum gro lys i hvidt lys ikke blå og rød det må være det du søger til stuen plus den har en dæmpe funktion den er lidt dyrere end blå/rød vækstlys men behageligt almindeligt hvidt lys

  8. Hei. Det er første gang jeg går i anskaffelse av lyspære til mine planter. Jeg skjønner ikke disse informasjonene. Det er 6,5W, Wavelengt: 614nm (red) 450nm (blue), 230 VAC 50 Hz 57mA.
    Er dette godt nok lys til stueplanter? Jeg har oliventrær. Takk på forhånd!

    1. Hej Charlotte,
      Det er en meget lille / beskeden lampe (6,5 Watt) du har anskaffet. Den vil uden tvivl hjælpe dine planter – men kun i et meget beskedent omfang er jeg bange for.
      Uden at kende størrelse på dine oliventræer eller mængde af naturligt lys, vil jeg tro du skal have 10-20-50(!) gange mere lys (Watt) hvis dine planter skal udvikle sig. En vækstlampe på 250-300 Watt tror jeg ville være optimalt (Den er dyr i anskaffelse og strømforbrug – og så er den sikkert udstyret med en støjende blæser (til køling af lysdioder)).
      Det er dog muligt at de 6,5 Watt sammen med naturligt lys er nok til at planter vil overleve vinteren – men jeg tvivler dog på det.

      Vend gerne tilbage med dine erfaringer når vi når foråret.

      Held og lykke

      mvh
      have-siden.dk

  9. Hej admin.

    Har en NASA lampe på andet år. Er lidt i tvivl mht. afstanden til planterne.
    Nogle råd til dette.

    Claus

    1. Hej Claus,
      NASA lampen har en ret begrænset effekt, så uanset hvilke planter den belyser ville jeg sætte den så tæt på planter som overhovedet muligt.

      mvh
      have-siden.dk

  10. Jens Kjærbøl

    NASA-vækstlampen fra MrPerfect med det løse stik kan fikses med gaffatape.
    Tre lag presset godt fast, især forrest på stikket, får stikket til at sidde stabilt, så panelet lyser, selv om man kommer til at skubbe til ledningen.

    mvh. Jens Kjærbøl

  11. Jens Kjærbøl

    Jeg købte ‘NASA’ vækstpanelet fra MrPerfect.
    Stikket sad løst i hullet, så panelet i første omgang blinkede, indtil jeg fingererede med stikket. Så lyste det kontinuerligt. Når jeg bagefter skubbede ganske let til det, slukkede det igen.

    Jeg skrev dette til MRPerfect. De tilbød halvdelen af betalingen retur eller et nyt, hvis jeg returnerede det tilsendte.
    Jeg valgte sidste løsning og bad dem kontrollere det næste før afsendelse.
    De skrev, at jeg alligevel ikke behøvede at returnere noget, reparation var for dyrt.
    Det nye tilsendte panel havde desværre også et for stort stik-hul, så stikket kun fastholdes i position af benene, som sidder løst i hullerne.
    Bruger man panelet i et rum, hvor man kommer dagligt, er der ingen problemer, men i et kælderrum, hvor man måske kun kommer en gang om ugen, er jeg nervøs for at lyset måske går ud, og at det først bliver opdaget flere dage senere.

  12. Jens Kjærbøl

    Jeg har i mange år dyrket såede havelyng-planter under ‘kolde’ lysstofrør.
    Det har fungeret udmærket, men når jeg alligevel har købt 3 led-gro-lamper for nylig, så er det for at spare udgift til strøm og for at undgå for høj temperatur i lyskasserne, når vi kommer ind i april og temperaturen i kælderen stiger til 18 grader.

    Mine planter dyrket under lysstofrør tåler ikke at blive sat ud under solen en hel dag. Det skal ske med gradvis stigende sol-eksponering over 7 – 10 dage.
    Småplanter dyrket med forsigtigt vækst-lampe-lys vil muligvis tage skade, hvis de brat sættes under en meget lavthængende ‘monsterlampe’. Med tilvænning kan de givet tåle det stærke lys.

  13. Jens Kjærbøl

    Jeg har dyrket havelyng under lysstofrør i mere end 20 år. Jeg har hver år haft lyset tændt permanent i ca. 3 mdr. uden skader.
    Træagtige planter kan tåle lys 24 timer i døgnet.
    Det kan urteagtige planter til gengæld ikke tåle.

    mvh. Jens Kjærbøl

  14. Interessant indlæg 🙂

    Til eksotiske stueplanter, hvad anbefaler du så? Lampen skal i hvert fald ikke larme og skal stå i stuen.
    Vil du uddybe det med, at give stueplanterne et kick i den mørke tid? Jeg vil bare sørge for at planterne trives hele året, så hvilken fremgangsmåde kunne du anbefale?
    🙂

  15. Spændende læsninger.

    Jeg har en fin udestue/vinterstue med en del planter. Herunder middelhavsplanter og mange pælagonier. Sodstenævnte står altid superfot hele sæsonen og det lykkes mig at holde dem kørende helt til juletid. Jeg har dog overvejet nogle vækstlamper der kunne supplere med lys for at gøre planterne endnu flottere. Primært i efterårstiden. Nogen der har erfaringer i den forbindelse?? I er velkomne til at kontakte mig. Mvh Thomas

  16. Plante lave bygge sten med grøn korn når det er lyst og når det er blive mørk, så flytte plante bygge sten hen hvor den sklal bruge dem. nye blade rødder blomster med vider. Så jo plante har bruge for mørke perioe. Vi plejer at sige minst 8 time i døgen

  17. Jeg har selv brugt nasa-lampen i to sæsoner og er godt tilfreds med den. Fik den sendt fra Kina da det var billigere. Ca. 250 kr alt inkl. Moms, told, forsendelse. Tjek evt toldberegner.dk Jeg synes den er bedst ca 50-100cm over planterne og dækker ca 50×50 cm. afhængig af højde. Jeg skal ha mig en mere. Brugt til tomatet og chili.

    1. Hej Klaus,

      Det glæder mig at høre at du har positive erfaringer med NASA-lampen !
      Dit tip vedr. indkøb i Kina er hermed givet videre.

      Har du tændt den hver dag – og hvor mange timer ?

      Mvh

      have-siden.dk

      1. Jeg har den tændt fra ca. 07-23 da det er min erfaring at planter også har brug for “søvn”. Tomater er nye planter hvert år, men for anden vinter i træk, overvintre mine chiliplanter i en kølig sydvendt vindueskarm, pt uden kunstlys, hvilket de klarer fint. Men en “nasa-lampe” eller to mere kunne være godt for at styrke planterne.

  18. Tak for interesant artikel
    Du skriver du har NASA lampen tændt hele tiden, jeg troede at planter skulle have lidt nat ind i mellem lige som i naturen, så den skulle være slukket 8 timer hvert døgn
    Mange hilsner
    Jytte

    1. Hej Jytte,

      Godt indspark – jeg var / er selv i tvivl om dette. Den lyser imidlertid ikke så kraftigt (planter bliver ihvertfald ikke solskoldet 😉 ) – og foreløbigt ser Chili planter rigtigt flotte ud!!
      Hvis det nu ender i en katastrofe med de Chili planter … så er det måske årsagen – og så må vi prøve med mørke nætter 😉

      mvh

      have-siden.dk

    2. Mine foreløbige erfaringer tyder på at du har helt ret mht. hviletider (mørke nætter).
      Chili planter vokser fint, men jeg kan nu se, at de er alt for spinkle til at bære sig selv. Når man puffer lidt til toppen af planter står de og ‘vugger’ et stykke tid. Nogle af planterne har endda lagt sig ned.Planter under den kraftige lampe (de planter som havde præcist samme problem i periode med 8 timers lys) er, efter blot 1 uge med 14 timers lys, blevet meget mere robuste.

      For meget og for lidt … jeg iler ned og køber en timer mere 😉

  19. Rigtig fint indlæg om LED, grudigt og med egen erfaringer
    Men jeg syntes du skal gøre opmærksom på at du tjerner penge på at anbefale denne lampe.
    Ikke at du nødvendigvis er “farvet” af det, men dine besøgende burde gøres opmærksom på din “reklame”.

    Ellers rigtig fin side, som jeg vil lave et bogbmærke til.
    Tak

    1. Hej Jesper,

      Tak for din kommentar.
      Du har ret – jeg burde anstændigvis oplyse om at jeg optjener en lille provision, såfremt jeg medvirker til et salg.
      Indlægget står for en snarlig revision – og i den forbindelse vil jeg gøre opmærksom på det.

      Mvh
      have-siden.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top