8 fantastiske buske med gule blomster

Som haveejer er det en sand fornøjelse, med planter der ikke kræver alverdens arbejde og som samtidig kan være en fryd for øjet.

I denne artikel ser vi nærmere på skønne buske med gule blomster, som tilfører skønne farver fra det tidlige forår og hen til vintermånederne – læs med herunder og find inspiration til dit næste haveprojekt.

Forsythia

Forsythia, også kaldet vårguld, er en af de tidligt blomstrende buske, der i forårsmånederne marts til april sætter sine fine gule blomster. Når blomsterne forsvinder erstattes de i stedet af friske grønne blade. Selvom det kun er en kort stund denne busk har gule blomster, så er Forsythia ganske hårfør og kan dekorere i haven så godt som hele året rundt. En sand fornøjelse!

Køb Forsythia online (Fra 84,95,-)

 

Vinterjasmin

Foto: Houro

I de kolde, og ofte grå, vintermåneder er der få planter der kan lyse haven om som Vinterjasmin kan. Buskens blomstring begynder nemlig først omkring november måned og helt hen til februar. Der er altså tale om en hårdfør busk med gule blomster, som dog kræver at det ikke bliver for koldt. 

Køb vinterjasmin online (Fra 49,95 kr)

 

Troldnød

Foto: Billmiky

Troldnød er en langsomt voksende busk med gule blomster der gør sin indtræden mellem januar og april. Her er der altså tale om endnu en hårdfør busk der blomster i de tidlige forårsmåneder hvor resten af haven ofte står farveløs hen.

Køb troldnød online (Fra 699 kr)

 

Gyvel

Gyvel er en rigt blomstrende busk der sætter gule blomster i maj måned, og som er fuldt ud hårdfør. Busken producerer en stor mængde frø der kan overleve i lang tid før de selvsår, og det gør også gyvel til en af de planter der betragtes som invasive i den danske natur. Under de rette forhold, kan dens hårdføre vækst overtage områder med vegetation. 

Køb gyvel online (Fra 325 kr)

 

Ranunkelbusk

Foto: Teresa Grau

I april og maj måned sætter ranunkelbusken sine flotte gule blomster, og pynter i den grad landskabet op hvor end den står. Den vokser fint i helt almindelig havejord og har sågar også positiv betydning for særligt sommerfuglene som er glade for den. Den kan vokse i både sol og skygge.

Køb ranunkelbusk online (Fra 189,95 kr)

 

Sommerfuglebusk “Sungold”

De fleste af os kender sommerfuglebusken, men den er oftest at se i enten hvid eller lilla. Dog findes den også i en gul variant kaldet “sungold”, som fra juli til september sætter sine flotte gule blomsterstande. Hvert år i det tidlige forår (marts-april) klippes busken tilbage.

Køb sommerfuglebusk online (Fra 64,95 kr)

 

Buskpotentil “Goldfinger”

Buskpotentil er en af de buske man ofte vil se blive brugt som hækplante, formentlig fordi den i høj grad passer sig selv. Selve buskens blomster kan godt minde lidt om Hybenrose, men blomsterne på Buskpotentil er dog noget mindre. Fra juni til oktober står buskpotentil med et frodigt hav af flotte gule blomster.

Køb buskpotentil online (Fra 25,95 kr)

 

Perikon

Perikon er en fantastisk smuk busk der får gule blomster henover sommeren fra juni til august. Efter blomstringen er færdig sætter den små bær der kan variere i farverne sort-lilla. Perikon er en lav og tætvoksende busk, hvorfor den også ofte bruges som hæk enten ud til vej eller som rumindeling i haven. Den har høj tolerance overfor bl.a. vejsalt, og det gør den endnu mere oplagt som hækplante.

Køb perikon online (Fra 114,95 kr)

 

Kilder:

Miljøministeriet

 
 

Reklamelinks: Denne artikel indeholder affiliate-links. Det betyder, at vi tjener en lille kommission, hvis du handler hos en webshop, vi henviser til. Det koster ikke ekstra for dig, og vi sætter stor pris på, når du handler via disse links, da det betyder, at vi kan blive ved med at skrive på hjemmesiden.

Skriv en kommentar