Bærmispel, smuk busk med rødt & grønt løv

Bærmispel – eller Amelanchier – er nok ikke en busk der er kendt af ret mange. Den stod her på matriklen da vi flyttede ind for snart mange år siden, og der gik mange år før vi fandt ud af hvad det var for en fætter. Den er som så mange andre træer og buske helt anonym i sommerperioden men producerer dog nogle små bær som man skulle kunne lave marmelade af. Forår og efterår derimod, er den virkelig køn og liver op i landskabet.

Bærmispel, knopper og blomster
Bærmispel, knopper og spæde blomster

Jeg har været hård ved den: Da den oprindeligt var placeret lige der hvor der skulle være indkørsel, blev den skåret hårdt ned, alle rødder blev kappet og der var bestilt plads til den på den lokale genbrugsstation. Først da min nabo kiggede ind og sagde de savnede dens efterårsfarver, besindede jeg mig og gav den den et nyt sted at bo.

Bærmispel, spæde hvide blomster og røde blade
Bærmispel i april, spæde hvide blomster og røde blade
Bærmispel blomster og blade i Maj måned
Bærmispel blomster og blade i Maj måned

Dengang var den ret stor – 3-4 meter høj, og grene / stammer havde en tykkelse som en mælkekarton. Det er efterhånden en del år siden, og den er da vokset noget siden da – men det går laaangsomt !

I efteråret bliver bladene smukt røde:

Bærmispel i efterårsfarver (10. Oktober)
Bærmispel i efterårsfarver (10. Oktober)

Bærmispel som hæk … ja, hvorfor ikke ?

Jeg har aldrig i mit lange liv set en hæk af Bærmispel – men er du vimmer hvor jeg gerne ville se sådan en – både forår og efterår. Det ville da være et helt fantastisk alternativ til f.eks. liguster, og med den vækstrate den har hos mig, ville man da som minimum kunne springe hver anden hækklipning over !! (Den lader vi lige stå et øjeblik …. 😉  )

Man kan købe Bærmispel planter til hæk hos Plantetorvet, og planten er naturligvis fuldt hårdfør.

[su_button url=”http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=18583&bannerid=16253&htmlurl=https://www.plantetorvet.dk/info-pv-4486-15865.shtml” target=”blank” background=”#1e9734″ size=”7″ icon=”icon: shopping-cart”]Køb Bærmispel til hæk her[/su_button]

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top