Vokser Pilea blade ud igen hvis de falder af?

Som Pilea-ejer er det uundgåeligt, at du på et tidspunkt vil opleve, at din Pilea Peperomioides taber blade. Men hvad kan du forvente af din plante, efter at bladene er faldet af? Vil et knækket blad nogensinde vokse tilbage, og kan planten vende tilbage til sin tidligere storhedstid?

Pilea blade falder af. Det sker bare. Nogle gange kan du ved et uheld støde ind i planten, og et blad knækker. Eller potten skubbes og flere blade knækker i faldet. Og så er der det naturlige tab af blade, såsom når de gamle blade dør tilbage, eller hvis planten ikke har det godt.

Dette er ikke et problem unikt for Pilea Peperomioides, men de tynde og temmelig skrøbelige bladstilke gør, at denne plante er mere tilbøjelig til at miste blade end så mange andre stueplanter.

Den gode nyhed er, at Pilea Peperomioides er så robust en plante, at den vil fortsætte med at vokse, selv når den er skadet.

Den dårlige nyhed er, at Pilea blade ikke vokser tilbage hvis de falder af..

Lad os lige gentage det.

[su_highlight background=”#d0f88e”]Nej, Pilea-blade vil ikke vokse ud igen efter at være faldet af eller ved et uheld knækket.[/su_highlight]


Hvorfor vokser bladene ikke ud igen?

Jeg er desværre ikke biolog og ved derfor ikke, hvorfor bladene ikke er i stand til at vokse tilbage, efter at de er knækket. Måske ved du det? Hvis ja, så læg en kommentar eller send mig en e-mail, jeg vil meget gerne høre fra fagfolk.

Hvad jeg ved er, at jeg fik min første Pilea Peperomioides omkring 2015, og i løbet af disse mange år har jeg aldrig set et blad vokse tilbage.

Dette er også årsagen til, at Pileaer har en tendens til at blive ranglede, når de bliver større. Blade falder og vokser ikke ud igen, hvilket efterlader dele af stammen noget blottet og bar.

Hvad jeg har set flere gange og trygt kan bekræfte er, at:

Men et enkelt blad vil ikke vokse tilbage på samme sted som det oprindelige.

Sådan ser det ud, når et enkelt Pilea blad slår rod i vand

Internettet er fyldt med mennesker, der taler om ting, de ikke ved noget om, og der skal ikke mange Google-søgninger til for at finde hjemmesider der hævder, at Pilea-blade vil vokse ud igen efter at være faldet af. Men det passer ganske enkelt ikke.

2 kommentarer til “Vokser Pilea blade ud igen hvis de falder af?”

  1. “Tabte blade vokser ikke ud igen”.

    Næh, men der hvor bladet har siddet på stammen vokser der nye små pilea’er ud.

    Det gør der i alt fald på min.
    Dog ikke på alle tabte blade men foreløbigt 4 nye skud nederst på selve stammen.

    1. Hej Irene, det lyder da skønt. Det har jeg aldrig oplevet på nogen af mine Pileaer, så det må siges at være atypisk. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top