Det behøver ikke være kedeligt at spise vegetarisk, og det er vidst efterhånden gået op for de fleste at man dels ikke nødvendigvis har brug for kød hver dag, at man sagtens kan blive mæt uden kød samt at vegetarretter kan være meget mere end “bare” salat.
Er du nysgerrig efter vegetariske retter til hverdagen, så får du her en anbefaling på en mættende opskrift med søde kartofler, grønkål og smagfulde kikærter. Inspirationen til vegetarretten fandt vi hos Minimalistbaker, der havde anrettet opskriften som en såkaldt “buddha bowl” bestående af søde kartofler, rødløg, kikærter, broccolini, grønkål og tahindressing.
Du kan med fordel lave både tahindressing og kikærterne imens grøntsagerne bages i ovnen. Det kan virke som om man har vældig mange ting i gang samtidig, men fremgangsmåden er faktisk ganske simpel.
Det færdige resultat er et styks lækker og velsmagende vegetarret der mætter rigtig godt. Kartoflerne er søde, grønkålen sprød, kikærterne krydret og tahindressingen tilføjer en anelse salt. Citronsaften tilføjede vi først efter vi var gået i gang med at spise, da vi syntes retten trængte til en skarp kontrast – og her kommer den friske citronsaft til sin ret.
Velbekomme.

Varm ovnen op til 200 grader
Læg rødløg og de overskårne sweet potatoes på en bageplade med bagepapir, og vend dem med skind-siden nedad. Kom godt med olivenolie på grøntsagerne, og sørg for kartoflerne er indsmurt over det hele.
Bag rødløg og kartofler i ovnen i 10 minutter
Tag pladen ud, vend kartoflerne om så de har skindsiden opad, og tilføj broccoli - dryp olivenolie over, samt salt og peber
Bag rødløg, kartofler og broccoli i ovnen i 10 minutter
Tag pladen ud og tilføj grønkål, dryp med olivenolie og drys med lidt salt og peber. Bag det i 5 minutter og stil til siden.
Kom de tørrede kikærter i en skål sammen med alle ingredienser og bland det sammen
Steg kikærterne på en varm pande med olivenolie, og steg dem indtil de er gyldenbrune
Kom tahin, citron og ahorn sirup i en skål og rør sammen
Tilføj varmt vand og rør rundt indtil dressingen bliver lysere og tyndere
Skær de varme kartofler ud i mundrette stykker
Anret kartofler, grøntsager og kikærter i en skål
Pres citronsaft over
Top af med tahindressingen
Ingredients
Directions
Varm ovnen op til 200 grader
Læg rødløg og de overskårne sweet potatoes på en bageplade med bagepapir, og vend dem med skind-siden nedad. Kom godt med olivenolie på grøntsagerne, og sørg for kartoflerne er indsmurt over det hele.
Bag rødløg og kartofler i ovnen i 10 minutter
Tag pladen ud, vend kartoflerne om så de har skindsiden opad, og tilføj broccoli - dryp olivenolie over, samt salt og peber
Bag rødløg, kartofler og broccoli i ovnen i 10 minutter
Tag pladen ud og tilføj grønkål, dryp med olivenolie og drys med lidt salt og peber. Bag det i 5 minutter og stil til siden.
Kom de tørrede kikærter i en skål sammen med alle ingredienser og bland det sammen
Steg kikærterne på en varm pande med olivenolie, og steg dem indtil de er gyldenbrune
Kom tahin, citron og ahorn sirup i en skål og rør sammen
Tilføj varmt vand og rør rundt indtil dressingen bliver lysere og tyndere
Skær de varme kartofler ud i mundrette stykker
Anret kartofler, grøntsager og kikærter i en skål
Pres citronsaft over
Top af med tahindressingen