Hårdføre sommerblomster til kirkegården

Når sommeren og det varme vejr nærmer sig, er det for mange en påmindelse om, at vores kæres gravsteder også skal mærke sæsonens skifte. Væk er forårets mange yndige løgplanter og nu er det tid til de farverige sommerblomster.

Selvom det kan være en både følelsesmæssig og meningsfuld opgave, kan det også være udfordrende at finde de rette planter til gravstedet. Du skal først og fremmest overveje om du vil nøjes med enårige sommerblomster eller plante stauder der kommer igen år efter år, men som i nogle tilfælde kræver beskæring for at stå flot året efter.

I dette indlæg vil vi give nogle ideer til gravstedet og hvilke hårdføre sommerblomster, der er velegnede til at plante på en kirkegård – enten til udplantning eller som kan købes i en potte og klare sig fint i den hele sæsonen.

8 gode sommerblomster til kirkegården

Tagetes er en spiselig blomst

Tagetes

Tagetes er en klassisk sommerblomst, kendt for deres farverige og muntre blomster. Disse hårdføre enårige sommerblomster kommer i en række farver, herunder gul, orange og rød, og er nemme at passe, hvilket gør dem til et populært valg til haver og gravsteder.
vinca

Vinca

Vinca er et populært valg af plante til gravsteder på grund af dens hårdføre natur og evne til at trives under i alskens forskellige forhold. Vinca er kendt for sine blanke, mørkegrønne blade og sarte, lilla-blå blomster. Vinca er en alsidig plante, der kan bruges på en række forskellige måder på kirkegården, herunder som bunddække eller i potter.
lilla Petunia

Petunia

Petunia er oplagte sommerblomster på kirkegården på grund af deres livlige, prangende blomster og evne til at blomstre kontinuerligt gennem hele sæsonen. De kommer i en lang række forskellige farvekombinationer, og nogle varianter ligner det rene magi. Petunia er generelt nemme at passe og trives i veldrænet jord og fuld sol. De er særlig gode til krukker, hvor deres stængler på elegant vis vil falde udover kanten.
geranium ‘nimbus’

Pelargonie

Pelargonier er en klassisk sommerblomst, der er velegnet til gravstedsplanter på grund af deres hårdføre natur og minimale krav til vedligeholdelse. Pelargonier gør det særlig godt i lerkrukker og er nemme at lave stiklinger af.
Hylotelephium telephium (sankthansurt)

Sankthansurt

Sankthansurt er en hårdfør og tørketolerant plante, der er velegnet til udgravning på kirkegården. Disse stauder stiller få krav til vedligeholdelse og er kendt for deres lyse, stjerneformede blomster, der blomstrer i sensommeren og det tidlige efterår. Sankthansurt er et godt valg til sydvendte gravsteder der får masser af sol, da de trives i veldrænet jord og fuld sol.
Chrysanthemum

Chrysanthemum

Chrysanthemum/krysantemum (også kaldes okseøje) er en meget populær sommerblomst som stiller minimale krav til vedligeholdelse. De fås billigt i supermarkedet henover sommeren og kan købes i store potter.
hvid høstanemone

Høstanemone

Høstanemonen en smuk og elegant flerårig sommerblomst, der er velegnet at plante på en gravplads. Disse hårdføre stauder er kendt for deres sarte, hvide eller lyserøde blomster, der blomstrer i sensommeren og det tidlige efterår. De er generelt nemme at passe og trives i veldrænet jord og halvskygge. Det er vigtigt at bemærke, at planten kan sprede sig en hel del og muligvis skal deles regelmæssigt for at bevare sin størrelse og form.
Lavendel er en spiselig blomst

Lavendel

Lavendel er en af de mest populære stauder og et glimrende valg til sommerblomst på kirkegården. Lavendel trives i mager jord, dufter fantastisk, tiltrækker insekter og kan med en smule pleje stå flot år efter år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top