Den prisvindende klatrerose, Rose Poulcy014

Rosen er, i manges øjne, et symbol på romantik, og jeg har et styks fantastisk smuk klatrerose i haven – med et knap så smukt eller romantisk navn, nemlig Rose Poulcy014. Rosevarianten blev introduceret i 2010 af Poulsen Roser A/S, deraf navnet, og den har siden da vundet hele 12 priser for bl.a. “The best climbing rose”, “Most Beautiful Climbing Rose” og “The Best Flower”.

En flere meter høj klatrerose

Denne rose er en klatrerose og skulle kunne blive flere meter høj. ‘Klatre’ er måske et lidt misvisende ord, idet den skal støttes hele vejen. Den producerer vildt mange blomster fra starten af juni og langt hen på efteråret – og jeg synes den er fantastisk smuk.

Vi har desværre gjort den fejl at give den alt for lidt plads at ‘klatre’ på. Jo højere den bliver, jo mere vækst skal der findes plads til på ‘stigen’ som er 30 cm. bred. I starten var stigen rigeligt bred, men efter nogle få år er pladsen så trang at blomsterne knap nok kan være der. Her i starten af juli måned tror jeg blomsten har mere end hundrede knopper.

Rose Poulcy014 klatrerose

De udsprungne blomster er endvidere så tunge at selv en forholdsvis lille stilk (med mange knopper) er for svag til at bære dem. Dvs. der skal bruges en del energi på at binde klatrerosen op. Hvis jeg kunne gøre det om, ville jeg forsyne stigen med et gitter af en art som er meget bredere end 30 cm. … måske 1 meter.

Rosen blev oprindeligt sat direkte ned i havejorden, men blev senere omringet af en 10 cm. høj ramme. I rammen blev der hældt 5-7 cm. kakaoskaller. Rosen ser dog ud til at trives fint uanset hvad vi har udsat den for.

Udvikling i billeder

Køb en klatrerose på nettet

Du kan ikke købe Poulsen Roser hos producenten selv, men på denne side henviser de til de forhandlere der sælger deres produkter. Alternativt kan du besøge Plantetorvet.dk som har et stort udvalg af flotte klatreroser online.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top