Vegetarret med søde kartofler, kål og kikærter

AuthorOlsenCategory
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
Ingredienser
Grøntsager
 Olie til stegning
 1 Rødløg skåret i både
 2 Store søde kartofler skåret i halve
 Ca. 2 håndfulde grønkål skåret i mindre stykker
 1 Broccoli skåret i mindre stykker
 Salt og peber
Kikærter
 1 Dåse kikærter (Skylles med vand og tørres let med fx et viskestykke)
 Chilipulver/flager
 Spidskommen
 1 Fed hvidløg
 Oregano
 Gurkemeje
 Salt og peber
Tahindressing
 ½ dl tahin
 1 spsk ahornsirup
 Saft fra en halv citron
 Ca. 4 spsk varmt vand til at fortynde tahin
Fremgangsmåde
1

Varm ovnen op til 200 grader

2

Læg rødløg og de overskårne sweet potatoes på en bageplade med bagepapir, og vend dem med skind-siden nedad. Kom godt med olivenolie på grøntsagerne, og sørg for kartoflerne er indsmurt over det hele.

3

Bag rødløg og kartofler i ovnen i 10 minutter

4

Tag pladen ud, vend kartoflerne om så de har skindsiden opad, og tilføj broccoli - dryp olivenolie over, samt salt og peber

5

Bag rødløg, kartofler og broccoli i ovnen i 10 minutter

6

Tag pladen ud og tilføj grønkål, dryp med olivenolie og drys med lidt salt og peber. Bag det i 5 minutter og stil til siden.

Kikærter
7

Kom de tørrede kikærter i en skål sammen med alle ingredienser og bland det sammen

8

Steg kikærterne på en varm pande med olivenolie, og steg dem indtil de er gyldenbrune

Tahindressing
9

Kom tahin, citron og ahorn sirup i en skål og rør sammen

10

Tilføj varmt vand og rør rundt indtil dressingen bliver lysere og tyndere

Servering
11

Skær de varme kartofler ud i mundrette stykker

12

Anret kartofler, grøntsager og kikærter i en skål

13

Pres citronsaft over

14

Top af med tahindressingen

Ingredients

Ingredienser
Grøntsager
 Olie til stegning
 1 Rødløg skåret i både
 2 Store søde kartofler skåret i halve
 Ca. 2 håndfulde grønkål skåret i mindre stykker
 1 Broccoli skåret i mindre stykker
 Salt og peber
Kikærter
 1 Dåse kikærter (Skylles med vand og tørres let med fx et viskestykke)
 Chilipulver/flager
 Spidskommen
 1 Fed hvidløg
 Oregano
 Gurkemeje
 Salt og peber
Tahindressing
 ½ dl tahin
 1 spsk ahornsirup
 Saft fra en halv citron
 Ca. 4 spsk varmt vand til at fortynde tahin

Directions

Fremgangsmåde
1

Varm ovnen op til 200 grader

2

Læg rødløg og de overskårne sweet potatoes på en bageplade med bagepapir, og vend dem med skind-siden nedad. Kom godt med olivenolie på grøntsagerne, og sørg for kartoflerne er indsmurt over det hele.

3

Bag rødløg og kartofler i ovnen i 10 minutter

4

Tag pladen ud, vend kartoflerne om så de har skindsiden opad, og tilføj broccoli - dryp olivenolie over, samt salt og peber

5

Bag rødløg, kartofler og broccoli i ovnen i 10 minutter

6

Tag pladen ud og tilføj grønkål, dryp med olivenolie og drys med lidt salt og peber. Bag det i 5 minutter og stil til siden.

Kikærter
7

Kom de tørrede kikærter i en skål sammen med alle ingredienser og bland det sammen

8

Steg kikærterne på en varm pande med olivenolie, og steg dem indtil de er gyldenbrune

Tahindressing
9

Kom tahin, citron og ahorn sirup i en skål og rør sammen

10

Tilføj varmt vand og rør rundt indtil dressingen bliver lysere og tyndere

Servering
11

Skær de varme kartofler ud i mundrette stykker

12

Anret kartofler, grøntsager og kikærter i en skål

13

Pres citronsaft over

14

Top af med tahindressingen

Vegetarret med søde kartofler, kål og kikærter
Scroll to Top