
Fjern blade og vask jord af de rå rødbeder
Vej rødbederne og udregn mængden af eddike, sukker og Atamon du skal bruge (jævnfør ingredienslisten herover)
Kom rødbeder i en gryde og fyld op med vand så rødbederne lige akkurat er dækket til
Hæld salt i gryden, 1 spsk salt pr. liter vand
Kog rødbeder (Store rødbeder = ca. 1 time, små rødbeder = ca. 40 min.)
Hæld vandet fra de færdigkogte rødbeder, og kom dem over i en skål
Overhæld rødbederne med kontant rindende, koldt vand, og skift evt. vandet i skålen ud af et par omgange
Når rødbederne er kølet af smutter du dem (Brug fingrene til at skubbe skindet af, og fjern top og bund)
Skær de smuttede rødbeder i skiver
Du skal nu lave den lage rødbederne skal ligge i, bestående af eddike og sukker der skal koges op. Når sukkeret er smeltet tilsætter du de skiveskårne rødbeder
Gryden gives et kort opkog, og fjern herefter gryden fra kogeplade og tilsæt Atamon (Atamon mister sin effekt ved 100 gr. C.)
Dine rødbeder er nu klar til at blive hældt på glas der er skyllet med Atamon
Sæt låg på lige så snart du har fyldt glasset op
Lad dem stå og trække, gerne i en uges tid, før du spiser dem
Ingredients
Directions
Fjern blade og vask jord af de rå rødbeder
Vej rødbederne og udregn mængden af eddike, sukker og Atamon du skal bruge (jævnfør ingredienslisten herover)
Kom rødbeder i en gryde og fyld op med vand så rødbederne lige akkurat er dækket til
Hæld salt i gryden, 1 spsk salt pr. liter vand
Kog rødbeder (Store rødbeder = ca. 1 time, små rødbeder = ca. 40 min.)
Hæld vandet fra de færdigkogte rødbeder, og kom dem over i en skål
Overhæld rødbederne med kontant rindende, koldt vand, og skift evt. vandet i skålen ud af et par omgange
Når rødbederne er kølet af smutter du dem (Brug fingrene til at skubbe skindet af, og fjern top og bund)
Skær de smuttede rødbeder i skiver
Du skal nu lave den lage rødbederne skal ligge i, bestående af eddike og sukker der skal koges op. Når sukkeret er smeltet tilsætter du de skiveskårne rødbeder
Gryden gives et kort opkog, og fjern herefter gryden fra kogeplade og tilsæt Atamon (Atamon mister sin effekt ved 100 gr. C.)
Dine rødbeder er nu klar til at blive hældt på glas der er skyllet med Atamon
Sæt låg på lige så snart du har fyldt glasset op
Lad dem stå og trække, gerne i en uges tid, før du spiser dem