Print Options:

Kartoffel-porresuppe

Yields6 ServingsPrep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr

Hjemmelavet kartoffel-porresuppe

Ingredienser
 1 pakke bacon (140 g)
 15 g smør
 1 bundt forårsløg (ca. 5 løg)
 750 g kartofler
 3 porrer
 2 fed hvidløg
 1 l grøntsagsbouillon
 1,50 dl piskefløde
 1,50 tsk groft salt
 Peber
Fremgangsmåde
1

Smør smeltes i gryde

2

Bacon-stykker svitses i gryde til de er brune

3

Bacon tages fra med hulske og placeres på et stykke køkkenrulle

4

Skær porrer i skiver, og gem lidt grønne porreringe til topping

5

Løg og kartoffel hældes i gryde og svitses i 2 minutter

6

Porrer og presset hvidløg hældes i gryde og svitses i 1 minut

7

Grønsagsbouillion hældes i gryde, og suppen koges i ca. 20 min. ved svag varme

8

Herefter kan suppen evt. blendes, hvis du foretrækker en jævn konsistens

9

Fløde tilsættes

10

Suppe bringes i kog og smages til med salt og peber

Nutrition Facts

Servings 6