
De rensede hybenskaller, vand og eddike koges i 5 minutter uden sukker
Det meste af sukkeret hældes i og røres rundt
Blandingen koges til hybenfrugterne er møre (10-20 minutter, prøv dig frem)
Mens blandingen koger kan du gøre dine glas klar. De skal skylles med en atamonblanding (står bag på flasken hvordan), for at marmeladen kan holde sig i lang tid
Bland resten af sukkeret grundigt med geleringspulveret og hæld forsigtigt blandingen i marmeladen under stadig omrøring. Geleringspulver har tendens til at klumpe hvis det hældes i uden at blande det med sukker først. Vær opmærksom på at geleringsprocessen først rigtigt begynder ved afkøling og det er på dette tidspunkt vanskeligt at vurdere hvorvidt den varme marmelade får den ønskede konsistens ved stuetemperatur (Prøv rynketesten som beskrives i denne opskrift)
Fjern gryden fra varmen. Når det ikke længere koger tilsættes 2 hættefulde atamon (konserveringsmiddel) og en smule vanillesukker
Hæld din hybenmarmelade på glas og skru lågene på med det samme
Ingredients
Directions
De rensede hybenskaller, vand og eddike koges i 5 minutter uden sukker
Det meste af sukkeret hældes i og røres rundt
Blandingen koges til hybenfrugterne er møre (10-20 minutter, prøv dig frem)
Mens blandingen koger kan du gøre dine glas klar. De skal skylles med en atamonblanding (står bag på flasken hvordan), for at marmeladen kan holde sig i lang tid
Bland resten af sukkeret grundigt med geleringspulveret og hæld forsigtigt blandingen i marmeladen under stadig omrøring. Geleringspulver har tendens til at klumpe hvis det hældes i uden at blande det med sukker først. Vær opmærksom på at geleringsprocessen først rigtigt begynder ved afkøling og det er på dette tidspunkt vanskeligt at vurdere hvorvidt den varme marmelade får den ønskede konsistens ved stuetemperatur (Prøv rynketesten som beskrives i denne opskrift)
Fjern gryden fra varmen. Når det ikke længere koger tilsættes 2 hættefulde atamon (konserveringsmiddel) og en smule vanillesukker
Hæld din hybenmarmelade på glas og skru lågene på med det samme