Hjemmelavet rødkål

AuthorhaveadminCategoryDifficultyIntermediate
Hjemmelavet rødkål
Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time1 hr 30 minsTotal Time2 hrs 30 mins
Ingredienser
 2 rødkåls hoveder, hver på ca. 2 kilo
 3 dl eddike
 3 spsk groft salt
 1 kg stødt melis
 2 flasker Rynkeby sød ribssaft (2 * 0,5 Liter)
 Eventuelt 6 tsk Atamon
Redskaber
 en skarp kniv (ellers skal man bruge en del kræfter i håndleddet for at undgå at kniven ‘glider af’ hovedet)
 En 10 liter gryde
Fremgangsmåde
1

Rødkålshoveder deles i 4 stykker, og den hvide stok fjernes. Evt. kan man fjerne de yderste blade hvis de er blevet lidt ‘trætte’ at se på

2

Hoveder snittes så fint som du ønsker det (Vi vil gerne have det lidt grovere end det vi køber på glas)

3

Den snittede rødkål hældes i gryde og eddike tilsættes

4

Gryden bringes i kog og der røres jævnligt med en slev (kom godt ned i bunden)

5

Når rødkålen har kogt ca. 1 time (afh. af hvor blød / sprød du ønsker den) blandes salt, sukker og ribssaft i og blandingen koges 20 minutter mere. Nogle koger rødkålen i meget længere tid – helt op til 3 timer

6

Hvis du vil være sikker på en længere holdbarhed kan du tilsætte Atamon efter kogning

7

Vi putter som nævnt rødkålen direkte i fryseren i mindre portioner i fryseposer – og så vil jeg mene at Atamon er helt overflødig

Ingredients

Ingredienser
 2 rødkåls hoveder, hver på ca. 2 kilo
 3 dl eddike
 3 spsk groft salt
 1 kg stødt melis
 2 flasker Rynkeby sød ribssaft (2 * 0,5 Liter)
 Eventuelt 6 tsk Atamon
Redskaber
 en skarp kniv (ellers skal man bruge en del kræfter i håndleddet for at undgå at kniven ‘glider af’ hovedet)
 En 10 liter gryde

Directions

Fremgangsmåde
1

Rødkålshoveder deles i 4 stykker, og den hvide stok fjernes. Evt. kan man fjerne de yderste blade hvis de er blevet lidt ‘trætte’ at se på

2

Hoveder snittes så fint som du ønsker det (Vi vil gerne have det lidt grovere end det vi køber på glas)

3

Den snittede rødkål hældes i gryde og eddike tilsættes

4

Gryden bringes i kog og der røres jævnligt med en slev (kom godt ned i bunden)

5

Når rødkålen har kogt ca. 1 time (afh. af hvor blød / sprød du ønsker den) blandes salt, sukker og ribssaft i og blandingen koges 20 minutter mere. Nogle koger rødkålen i meget længere tid – helt op til 3 timer

6

Hvis du vil være sikker på en længere holdbarhed kan du tilsætte Atamon efter kogning

7

Vi putter som nævnt rødkålen direkte i fryseren i mindre portioner i fryseposer – og så vil jeg mene at Atamon er helt overflødig

Hjemmelavet rødkål
(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *