Gulerodsbrud

AuthorhaveadminCategoryDifficultyBeginner

Nem og lækker opskrift på gulerodsbrud alá dem du kender fra Salling.
Har du ikke kærnemælk kan du også erstatte det med andet surmælksprodukt som creme fraiche eller yoghurt. Du kan overveje at lave bollerne mindre da de vokser sig ret store, og mætter virkelig godt.

Opskrift på gulerodsbrud
Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time1 hr 45 minsTotal Time1 hr 55 mins
Ingredienser
 50 g gær
 10 ½ dl kærnemælk
 1 æg
 ½ dl sukker
 3 store groft revne gulerødder
 2 håndfulde solsikkekerner
 100 g smeltet smør
 500600 g hvedemel
Fremgangsmåde
1

Riv gulerødder groft

2

Rør gær ud i kærnemælk

3

Tilsæt æg, sukker, revet gulerod og solsikkekerner

4

Tilsæt melet lidt efter lidt skiftevis med smørret og ælt dejen grundigt igennem (Den skal være elastisk og fast men ret klistret)

5

Lad dejen hæve lunt og tildækket indtil den er hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time

6

Ælt dejen igennem hurtigt

7

Del dejen op i ca. 8 klumper og placer dem på en bageplade med bagepapir - du behøver ikke forme dem specielt meget

8

Lad bollerne hæve i ca. 30 min

9

Pensel gulerodsbollerne med vand

10

Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 min

Ingredients

Ingredienser
 50 g gær
 10 ½ dl kærnemælk
 1 æg
 ½ dl sukker
 3 store groft revne gulerødder
 2 håndfulde solsikkekerner
 100 g smeltet smør
 500600 g hvedemel

Directions

Fremgangsmåde
1

Riv gulerødder groft

2

Rør gær ud i kærnemælk

3

Tilsæt æg, sukker, revet gulerod og solsikkekerner

4

Tilsæt melet lidt efter lidt skiftevis med smørret og ælt dejen grundigt igennem (Den skal være elastisk og fast men ret klistret)

5

Lad dejen hæve lunt og tildækket indtil den er hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time

6

Ælt dejen igennem hurtigt

7

Del dejen op i ca. 8 klumper og placer dem på en bageplade med bagepapir - du behøver ikke forme dem specielt meget

8

Lad bollerne hæve i ca. 30 min

9

Pensel gulerodsbollerne med vand

10

Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 min

Gulerodsbrud
(Visited 1 times, 1 visits today)