Print Options:

Æblegele

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 15 mins

Hjemmelavet æblegele

Ingredienser
 10 l æbler (giver 1,8 L æblesaft på en times kogning)
 5 cm frisk ingefær skåret i små stykker
 500 g hvid sukker for hver 6 dl saft (vi brugte ca. halvandet kilo)
 1 skive økologisk citron der koger med i vandet
 1 pose med kanelstænger eller ca. 20 cm kanelstang brækket i stykker
 12 tsk Atamon til æblegele blandingen og Atamon til at skylle geleglas med
 Pektin/Melatin geleringsmiddel (Få mere info hos Tørsleff) - dosering står på pakken
Fremgangsmåde
1

Fyld den nederste del af saftkogeren op med 3 L vand og kom en skive citron i

2

Skær æblerne i stykker, kom dem i toppen af saftkogeren med skræl og kernehus

3

Start saftkogeren, lad den køre i en times tid eller indtil æblerne er blevet til mos

4

Mål eller vej den færdig producerede væskemængde og tilpas det til den korrekte mængde sukker

5

Mål eller vej den færdig producerede væskemængde og tilpas det til den korrekte mængde sukker

6

Kom sukker og æblesaften i en gryde og bring blandingen langsomt i kog indtil sukkeret er opløst

7

Kom fintsnittet ingefær samt en kanelstang i

8

Lad æblesaften spilkoge i 10 minutter (i følge opskriften), vi brugte væsentlig længere tid men det afhænger af om det er modne eller umodne æbler, og om du bruger melatin eller ej

9

Lav rynketesten på din æblegele: frys et par tallerkener ned, tag en op, kom en spiseskefuld af blandingen på den kolde tallerken, stil den i køleskabet i 5 min, og brug fingeren eller en ske til at røre i blandingen med. Hvis det rynker er det færdigt – du er ikke i tvivl når det sker! Hvis du anvender modne æbler skal du sandsynligvis komme ekstra melatin i, da din gele ellers ikke bliver stiv

10

Hæld 1-2 hættefuld eller tsk. atamon i blandingen

11

Skyl geleglas med atamon og kom en stump kanelstang i hvert glas

12

Hæld æblegelen på glas (gerne små hvis du har sådanne), sæt et tætsluttende låg på og lad dem køle af.