Fyld den nederste del af saftkogeren op med 3 L vand og kom en skive citron i
Skær æblerne i stykker, kom dem i toppen af saftkogeren med skræl og kernehus
Start saftkogeren, lad den køre i en times tid eller indtil æblerne er blevet til mos
Mål eller vej den færdig producerede væskemængde og tilpas det til den korrekte mængde sukker
Mål eller vej den færdig producerede væskemængde og tilpas det til den korrekte mængde sukker
Kom sukker og æblesaften i en gryde og bring blandingen langsomt i kog indtil sukkeret er opløst
Kom fintsnittet ingefær samt en kanelstang i
Lad æblesaften spilkoge i 10 minutter (i følge opskriften), vi brugte væsentlig længere tid men det afhænger af om det er modne eller umodne æbler, og om du bruger melatin eller ej
Lav rynketesten på din æblegele: frys et par tallerkener ned, tag en op, kom en spiseskefuld af blandingen på den kolde tallerken, stil den i køleskabet i 5 min, og brug fingeren eller en ske til at røre i blandingen med. Hvis det rynker er det færdigt – du er ikke i tvivl når det sker! Hvis du anvender modne æbler skal du sandsynligvis komme ekstra melatin i, da din gele ellers ikke bliver stiv
Hæld 1-2 hættefuld eller tsk. atamon i blandingen
Skyl geleglas med atamon og kom en stump kanelstang i hvert glas
Hæld æblegelen på glas (gerne små hvis du har sådanne), sæt et tætsluttende låg på og lad dem køle af.