Da jeg for nylig var en smut forbi EuroOutlets (en kæde der sælger overskudsvarer fra forskellige forretninger til spotpriser) var der uanede mængder af billige frøposer. De kostede 1,97 kr uanset hvilken type frø det var, og hvor stor posen var. Jeg så poser med chilifrø jeg havde købt hos Frøbutikken til over 30 kr, som altså nu kostede under 2 kr.

Det er jo umuligt at stå for hvis man har bare en snert af grønne fingre, så jeg stod naturligvis med hænderne begravet i højbedet fyldt med frøposer i lidt tid for at fiske spændende frø frem.

En af de frøposer jeg fandt var en pose med radisefrø i, til mikrogrønt. Den måtte jeg naturligvis have, da jeg jo lige for tiden tester alverdens forskellige typer mikrogrønt. Denne gang begik jeg ikke min tidligere fejl med at bruge køkkenrulle (det tørrer alt for hurtigt ud), så jeg brugte vat, et låg fra en plastikbøtte, frø og vand.

radiser mikrogroent

Processen er fuldstændig den samme som når du laver karse, chiakarse og andet mikrogrønt, og det betyder at ..

  • Du finder et låg, beholder eller andet hvori dit vat skal være
  • Væder vattet igennem med vand og drysser radisefrø på vattet
  • Giv det vand cirka en gang dagligt, og undgå at det tørrer ud – så klasker det sammen
  • Efter en uges tid til halvanden har du friske radisespirer

Med radisefrøene oplevede jeg det samme som med broccolifrøene, at enkelte frø når at spire uden resten følger med. Det har derfor taget mig markant længere tid at få bare en lille skov af radisespirer som man kan se på billedet øverst, hvilket jeg synes er en anelse upraktisk da man jo gerne vil klippe en lille tot til sin madder eller madlavning.

radise mikrogrønt

 

Smagen

Radisespirer har den samme skarpe og stærke smag som radiser, men i en mindre intens udgave end hvis man tager en bid af en rå radise. Jeg selv er ikke synderligt vild med radiser i store mængder, så her synes jeg faktisk at radise som mikrogrønt er rigtig smart. Jeg forestiller mig der er mange retter og madder hvor radisespirer vil kunne blive en god tilføjelse, så det skal der helt klart eksperimenteres med.

radise spirer

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *