Pretty in Purple chili

Der er nogle chilisorter som stort set alle kender, såsom Jalapeño og Carolina Reaper. Og så er der de mange andre som man knap nok kan finde noget information om på nettet. Sådan en er Pretty in Purple mere eller mindre, men vi kunne ganske enkelt ikke stå for den lilla skønhed da vi spottede den på Grennessminde sidste sommer.

pretty in purple lille chiliplante
Pretty in Purple hos Grennesminde Gartneri

 

Lille og dekorativ chili

Pretty in Purple er en lav busklignende chilisort, med de flotteste lilla blomster og chilifrugter i farverne lilla, gul, rød og orange. Dens blade er grønne, men med mørke aftegninger. Chilierne kan sagtens bruges til madlavning og har en god styrke, men fordi den er så dekorativ en plante, er det også en man blot kan nyde synet af på balkonen, terrassen eller hvor man nu vil have den.

pretty in purple chili
Pretty in Purple bliver ikke så stor, og kan derfor sagtens sættes i en lun vindueskarm
pretty in purple chili
Smukke lilla blomster

pretty in purple chili

Chilifrugterne har farven lilla når de er mildest, og når de er modnet helt får de den røde farve. Tit vil man have fornøjelsen af at have alle farver på samme tid, som på billederne herunder – og det er da et helt igennem skønt syn!

pretty in purple chili

pretty in purple chili plante

pretty in purple chili

Vi dyrker den også i 2017

Pretty in Purple var sådan en fornøjelse sidste sommer, at vi har valgt at så dem igen i år. På grund af bladlus var der ingen af dem der kunne overvintre, så vi starter fra scratch igen. Med en sådan lille chili når man dog hurtigt en god størrelse hvor den begynder at producere frugter.

 

2 kommentarer til “Pretty in Purple chili”

  1. Har en i år den er nærmere 1½meter har haft dyrket dem nogle år nu men den er helt vild i år.. Så kommer vidst meget an på krukke/potte størrelse først lige begyndt at blive gule nu her slut aug men der godt over 100 frugter på, nej jeg gider ikke tælle dem

  2. Vi har også købt lilla lucy/pretty in purple på Grennesminde. Vores står udenfor i potte på overdællet terrasse, men den er vokset sig stor og høj. Den er 87 cm høj, så ikke så lille en chilli plante, men smuk er den med de lilla blomster og de begyndene lilla frugter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top