Planteplaneter, dekorative hængeplanter

Jeg ved næsten intet bedre, end at blive beriget med en ny plante som jeg ikke selv har, og måske ikke engang har kendskab til. Dette var jeg så heldig at opleve for få dage siden, da jeg fik denne sjovt udseende sukkulent som er en del af et koncept der hedder “planteplaneter“.

Konceptet er udviklet af arkitekten Kaja Skytte, og det går så godt at det i dag er hendes fuldtidsarbejde, og planteplaneterne kan købes i omkring 20 forretninger på tværs af landet. Min egen underfundige planteplanet stammer fra Comwell i Sorø.

 

En nyfortolkning af stueplanten

Planteplaneterne er både dekorative, skulpturelle, minimalistiske og en slags nyfortolkning af stueplanten i den klassiske forstand. Hvor stueplanterne altid er at finde på gulvet, reolen eller vindueskarmen, så hænger Planteplaneterne fra loftet, vinduet eller hvor end der er en krog den kan hænge på.

planteplaneter
Billeder lånt fra Planteplaneter.dk

Skæver man til Instagram, Pinterest og boligbloggerne med grønne fingre vil man hurtigt lægge mærke til, at hængeplanter er blevet rigtig populære. Ikke kun planter der i sin naturlige form hænger udover en krukke såsom Perler på snor, men også det at hænge potter op i snore med almindelige stueplanter i.

Søger du på nettet kan du finde masser af guides til hvordan du kan lave dit eget hjemmelavede planteophæng, f.eks. ved at hækle eller blot slå knuder. Du kan se et par guides her og her, og når du har lavet dem, så tjek lige hvor fedt det kan se ud hvis du hænger dem op som der er gjort her.

DIY planteophæng i loft
Billede lånt fra Alexia Dahl

 

Inspiration fra Japansk kultur

Kaja Skytte har fundet inspirationen til Planteplaneterne i den japanske kultur, hvor navnet er “kokedama”. Den japanske metode går ud på, at man tager en plante ud af sin potte og pakker den ind i en kugle af en jordblanding som dækkes med mos. Mosset bindes herefter fast med snor.

Hos OpengardenCPH kan du komme på kursus i Kokedama, hvis det var noget – og ellers kan du se med i videoen herunder og lære hvordan man gør. 🙂

 

Hvordan passer man en Planteplanet?

Planten der bor inde i planeten er en sukkulent, og det er planter der ikke skal vandes så ofte. At jorden ligger som en kugle rundt om rodnettet betyder også, at vandet ikke fordamper så let. Selve jorden bliver omviklet af kokostråde.

Sukkulenten skal vandes cirka hver 14. dag, og det gør man ved f.eks. at lægge den i en skål med vand i 10-20 minutter. Herefter kan man forsigtigt presse overskydende vand ud af den, og hænge den op igen.

 

Du kan se alle butikker der sælger Planteplaneter her, og vil du læse mere om hvordan arkitekten Kaja Skytte har arbejdet med udviklingen af Planteplaneterne, kan jeg anbefale denne artikel hos BoBedre.

 

2 kommentarer til “Planteplaneter, dekorative hængeplanter”

  1. Jeg søger en plante der skal hænge i loftet og ses fra neden. Kan en planteplanet hænges, så plantedelen hænger nedad? Eller har du andre gode forslag?

    1. Hej Heidi

      Jeg tror sagtens du kan få arrangeret med en kreativ ophængning, men personligt ville jeg nok kigge mere efter naturlige hængeplanter – planteplaneter er jo som oftest bare alm. sukkulenter og lignende der vokser lige op.

      Jeg ville råde dig til at kigge efter planter som mølplante, vandrende jøde, guldranke og lignende. Super smukt vækst fra alle vinkler – særligt de intense grønne som mølplanten og guldranken.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top