Peter Hansens Have

Det er nok de færreste der lige kommer forbi Nakskov på Lolland, hvis de ikke bor i området i forvejen. I manges øjne er Lolland-Falster også “bare” udkantsdanmark – men at være en del af udkanten betyder altså ikke, at der ikke er noget at komme efter. Tværtimod.

I udkantsdanmark er der plads til mange af de ting der ikke er i byerne, som f.eks. Peter Hansens Have der er en af Nordeuropa’s største private plantesamlinger (Hans have er 30.000 m2!). 

For planteelskere som os er det altså ren balsam for sjælen, og vi kan varmt anbefale dig at besøge haven hvis du er af samme støbning.

peter-hansens-have-blomster

Det kan du se i Peter Hansens Have

Med en have så stor som Peter Hansens, så siger det sig selv at der er en del at kigge på, og en del at se til for ejerne ;). I følge Visit Lolland-Falster har han 1100 rhododendronarter, 40 forskellige bambus, 70 magnolier, 500 pæoner, 400 juleroser, 900 hosta og 500 dagliljer – samt en masse andre planteslægter. Wow!

Noget af det der fascinerede os en hel del, udover planterne, var alle de tusinde frøer der kvækkede højlydt (som i.. meget højt!) i søen. Vi troede faktisk først det var ænder, men det viser sig at disse små skabninger kan skabe nok så meget larm.

Skulle du komme forbi haven på et tidspunkt, så prøv at træd i græsset tæt ved vandet – du vil se en hær af frøer der hopper i vandet på samme tid.

frøer i peter hansens have
En af de mange tusinde frø i haven

Antallet af planter i blomst skifter naturligvis efter sæsonen, så du kan aldrig sige du har set det hele, før du har besøgt haven i alle sæsoner. Vi var på besøg i maj måned, og her var det især Rhododendronskoven der var fyldt med store, flotte blomster.

Se med herunder og se billeder fra den flotte have.

rhododendron-busk
Flot lyserød Rhododendron
foraar-peter-hansens-have
Udsigt over haven
bambus-peter-hansens-have
Imponerende bambus
magnolia-peter-hansens-have
Magnolia

flotte-sommerblomster smukke-blomster rhododendronskov lyseroed-rhododendron billeder-fra-peter-hansens-have roed-rhododendron rhododendron-i-peter-hanens-have rhododendron skov

Haven holder lukket om mandagen, men har ellers åbent alle dage fra 10-18 fra april til november.

Du kan besøge Peter Hansens Have egen hjemmeside her, for mere info.

 

1 kommentar til “Peter Hansens Have”

  1. E. M. C. Andernsen

    Kære Olsen, tak for info om haven. Jeg har netop besøgt den, et skønt sted, og jeg blev lidt mere nysgerrig.

    Hvornår stammer haven fra? Jeg har læst mig til det er 1980 – men jeg tænker at en del træer vel er mere end ca. 40 år gamle. Stod træerne der allerede da projektet blev startet? Og hvem er denne Peter Hansen egentlig? Er han alene om projektet? Ja, jeg har mange flere spørgsmål – men vil i første omgang gerne spørge, om du ved mere om baggrunden for haven end jeg lige kan finde på nettet.

    Jeg ville have købt en fersken, “frost”, men da det ikke var muligt, købte jeg en aronica – noget skulle der med hjem fra haven.

    De bedste hilsener, Else

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top