Perler på snor, en dekorativ hængende sukkulent

Øverste billedekilder: Venstre, højre

Du kender den sikkert allerede vældig godt, ikke? Den sjovt udseende sukkulent går under navne som Perler (eller bønner) på snor og halskæderanke, og den er ikke til at undgå hvis man tager et kig på Instagram eller diverse boligreportager. Ikke så underligt, for den har også et noget atypisk udseende ifht. mange andre stueplanter.

I stedet for almindelige blade har Perler på snor små kugler der til forveksling kan ligne ærter eller perler, og de hænger på tynde ranker. Sådan en ranke kan blive vældig lang, og derfor er det også en plante der egner sig godt til en hængende ampel potte, eller en placering højt oppe så de kan hænge naturligt over kanten.

perler på snor planter
Kilde: Venstre, højre

 

Pasning af Perler på snor

💧 Vanding

Fordi Perler på snor er en sukkulent er den særdeles følsom for overvanding, og specielt om vinteren skal du være opmærksom på, ikke at få givet den for meget. I de kolde måneder kan du nøjes med at vande den omtrent en gang om måneden, mens den om sommeren skal vandes jævnligt – alt efter indendørs og udendørs klimaet. Husk at spæde til med gødning (kaktusgødning) i ny og næ. så den får lidt frisk næring – og lad den gerne tørre lidt ud mellem vandingerne.

Har du problemer med at vurdere hvornår det er tid til at vande, så kan vi anbefale en fugtighedsmåler der fortæller præcis hvor våd jorden er, der hvor fingeren ikke kan nå ned.

 

☀ Lys

Perler på snor trives bedst et sted hvor der er lys og/eller halvskygge, men ikke i ekstremer som direkte sol eller skygge.

 

Kilde: Venstre, højre
Kilde: Venstre, højre

 

Har du tips til Perler på Snor?

Det er en plante der deler vandene: mange mener den er blandt de nemmeste planter man kan have, mens andre har svært ved at få den til at trives. Har du gode råd? så del dem gerne i en kommentar herunder.

 

2 kommentarer til “Perler på snor, en dekorativ hængende sukkulent”

  1. Hej. Min perler på snor er ikke runde perler men sådan lige som ovale perler. Er det mon en anden art eller bare en mutation? Den stod på mit spisebord og fik pænt med lys fra syd terassevinduerne, men alligevel blev den lidt ked af det. Jeg tror jeg har vandet den for meget. Nu står den på mit kontor med lys fra øst og er ved at komme til sig selv. Men det er først i dag jeg har fundet ud af, at man ikke skal vande den for meget her i vintermånederne. Men som sagt har min ovale perler. Andre der kender til den art/form? Venlig hilsen Jane

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top