Peperomia Polybotrya, også kendt som “Raindrop”

I 2016 fik jeg anskaffet min første Peperomia Polybotrya – eller Raindrop – på en tur til Malmø. Jeg havde på det tidspunkt set oceaner af billeder af den Pilea-lignende plante på de sociale medier, og det smitter naturligvis af. Jeg bragte derfor det lille vidunder med hjem over broen, til den støt voksende familie af grønne stueplanter.

På dansk kaldes denne plantes slægt også for ‘Musehaleaks’, men der er oceaner af forskellige planter inden for samme slægt, så det er nemt at fare vild. Planten er dog relativ let at genkende på sine dråbe eller hjerte-formede blade, som også til dels er hvad der gør den til en unik tilføjelse til ens plantesamling.

Det er en langsomt voksende plante der med tiden sætte grene ud, der i virkeligheden er lange hvide blomster der lidt ligner en musehale. Før jeg købte den læste jeg en udtalelse om, at det ikke er for blomsterne man køber denne plante – og det må jeg give personen ret i, de er ikke synderligt kønne. Men Raindrop i sig selv er flot og intens grøn, præcis som Pileaen, og så er den nem at holde liv i.

musehaleaks raindrop

Pasning af Peperomia Polybotrya ‘Raindrop’

Raindrop er af eksotisk afstamning, den kommer nemlig oprindeligt fra Sydamerika. Den trives bedst når den ikke udsættes for ekstremer – den skal ikke stå i direkte sol, men heller ikke i total skygge. Placér den et sted midt imellem og med stuetemperatur, og så vil du opleve at den er uhyre nem at passe og holde pæn.

Pas på ikke at overvande planten, som nemt kan føles som det bedste våben hvis den pludselig ser lidt trist ud. Lad den tørre let ud mellem vandinger, og giv den gødning omtrent hver tredje vanding i sommermånederne hvor den bruger krudt på at vokse. Har du en tendens til at være lidt for kærlig med vandmængden, så kan jeg varmt anbefale dig at købe en fugtighedsmåler som er både billig og så lidt avanceret som en ‘gadget’ kan blive.

 

Mange forveksler den med en Pilea Peperomioides

Jeg kan ikke huske det antal gange jeg har set folk forveksle Peperomia Polybotrya med en Pilea Peperomioides – særligt på Instagram. Jeg kan sagtens forstå forvirringen, for nøjes man med at kigge på bladene ligner de altså også vældig meget hinanden. Men der er én meget tydelig forskel på de to planter, og den spotter du hvis du kigger bag bladene.

På en Pilea Peperomioides er der tale om en decideret stamme hvorfra bladstængler vokser ud, i hvad der nærmest er en 90 graders vinkel. Pileaen kommer med tiden til at minde om et lille træ med bark. På en Peperomia Polybotrya er der tale om adskillige ‘stammer’ med bladstængler der vokser så godt som direkte opad.

peperomia eller Pilea Peperomioides
Til venstre ses Peperomia Polybotrya, og til højre ses Pilea Peperomioides

 

Har du tips til pasning af Peperomia Polybotrya Raindrop? Så smid en kommentar herunder så vi alle bliver dét klogere.

 

3 kommentarer til “Peperomia Polybotrya, også kendt som “Raindrop””

  1. Clara Hannibal

    Jeg har haft min raindrop i 3-4 år nu. Den har vokset sig uhyre stor, og er blevet omplantet en del gange. Den er desværre begyndt at blive for “tung” og stængerne for høje, så jeg har planer om at omplante den inden længe, så jeg ikke risikere at den dør. Men har du/I nogle gode råd til omplantning af denne slags? Er det samme fremgangsmåde som med pileaen? Den har nemlig en masse stiklinger og “babyer” ligesom pileaen, men er bange for at ødelægge dens rodnet eller stiklingernes ved en omplantning, så tager imod alle råd! 🙂

  2. Hjææælp hjælp, jeg håber du har lidt erfaring på området.

    Det ene (store) blad på min plante er begyndt at “boble op”. Undersiden af bladet ser fint ud, men på oversiden er der “blister” over hele bladet. Jeg mindes bestemt ikke, at disse var der, da jeg købte planten for små to uger siden. Jeg har først planten den om i dag, så det kan ikke skyldes dét. Er det mon noget du har set før?

  3. Tak for en dejlig gennemgang af min nye plante :). Da jeg købte den var jeg ret sikker på, at det ikke var en pilea – tak for bekræftelsen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top