Print Options:

Syltede rødbeder

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 15 mins

En klassisk opskrift på lækre syltede rødbeder, præcis som mormor ville have lavet dem. Opskriften stammer fra "Den Grønne Syltebog"

Ingredienser
 1 kg rødbeder
 ¾ l eddike
 375 g sukker
 1 tsk. flydende Atamon
Fremgangsmåde
1

Fjern blade og vask jord af de rå rødbeder

2

Vej rødbederne og udregn mængden af eddike, sukker og Atamon du skal bruge (jævnfør ingredienslisten herover)

3

Kom rødbeder i en gryde og fyld op med vand så rødbederne lige akkurat er dækket til

4

Hæld salt i gryden, 1 spsk salt pr. liter vand

5

Kog rødbeder (Store rødbeder = ca. 1 time, små rødbeder = ca. 40 min.)

6

Hæld vandet fra de færdigkogte rødbeder, og kom dem over i en skål

7

Overhæld rødbederne med kontant rindende, koldt vand, og skift evt. vandet i skålen ud af et par omgange

8

Når rødbederne er kølet af smutter du dem (Brug fingrene til at skubbe skindet af, og fjern top og bund)

9

Skær de smuttede rødbeder i skiver

10

Du skal nu lave den lage rødbederne skal ligge i, bestående af eddike og sukker der skal koges op. Når sukkeret er smeltet tilsætter du de skiveskårne rødbeder.

11

Gryden gives et kort opkog, og fjern herefter gryden fra kogeplade og tilsæt Atamon (Atamon mister sin effekt ved 100 gr. C.).

12

Dine rødbeder er nu klar til at blive hældt på glas der er skyllet med Atamon

13

Sæt låg på lige så snart du har fyldt glasset op

14

Lad dem stå og trække, gerne i en uges tid, før du spiser dem