Print Options:

Hyldeblomstsaft

Yields1 ServingPrep Time30 minsCook Time3 days
Notice: Undefined variable: hours_left in /home/h/a/ftp_have-sidendk/wp-content/plugins/cooked/includes/class.cooked-measurements.php on line 683
Total Time3 days 30 mins

Ingredienser
 50 hyldeblomst-skærme
 1,5 kg sukker
 3 økologiske citroner
 3 spsk. citronsyre (svarer til omtrent 40 g. Kan købes i Matas og velassortede supermarkeder )
 2 l kogende vand
Fremgangsmåde
1

Klip stilke af hyldeblomsterne lige under kronen

2

Læg alle hyldeblomster i din skål

3

Vask og skær citronerne i skiver, pres lidt saft over hyldeblomsterne og placer citronskiverne ovenpå

4

Hæld sukker på hyldeblomsterne og citronskiverne

5

Hæld citronsyre på

6

Hæld 2 liter kogende vand i skålen og rør det hele rundt med en ske

7

Sæt låg på eller put film på gryden og sæt det i køleskabet i 3 dage

8

Rør i skålen et par gange om dagen

9

Når de 3 dage er gået hælder du saften igennem et klæde for at fjerne urenheder

10

Hæld saften på flasker og opbevar den