Print Options:

Hybenmarmelade

Yields1 Serving

Ingredienser
 23 kg rensede hybenskaller (Vægten halveres ved rensning, så til denne portion skal plukkes ca. 5 kg bær).
 23 l vand
 2 kg rørsukker eller alm. sukker
 4 dl eddike
 2 poser Dr. Oetker Geleringspulver a 20 gram (Melatin kan naturligvis også anvendes)
 Vanillesukker
Redskaber
 Atamon
 Glas til den færdige hybenmarmelade
 En gryde i passende størrelse
Fremgangsmåde
1

De rensede hybenskaller, vand og eddike koges i 5 minutter uden sukker.

2

Det meste af sukkeret hældes i og røres rundt.

3

Blandingen koges til hybenfrugterne er møre (10-20 minutter, prøv dig frem)

4

Mens blandingen koger kan du gøre dine glas klar. De skal skylles med en atamonblanding (står bag på flasken hvordan), for at marmeladen kan holde sig i lang tid.

5

Bland resten af sukkeret grundigt med geleringspulveret og hæld forsigtigt blandingen i marmeladen under stadig omrøring. Geleringspulver har tendens til at klumpe hvis det hældes i uden at blande det med sukker først. Vær opmærksom på at geleringsprocessen først rigtigt begynder ved afkøling og det er på dette tidspunkt vanskeligt at vurdere hvorvidt den varme marmelade får den ønskede konsistens ved stuetemperatur (Prøv rynketesten som beskrives i denne opskrift).

6

Fjern gryden fra varmen. Når det ikke længere koger tilsættes 2 hættefulde atamon (konserveringsmiddel) og en smule vanillesukker.

7

Hæld din hybenmarmelade på glas og skru lågene på med det samme.