Man kunne måske mene jeg her på det sidste er gået lidt amok med mikrogrønt, med både karse og chiakarse i produktion, og nu dette. Men faktisk så har jeg haft denne lille TinyGardens æske med broccolifrø liggende i lang tid, da jeg nok havde misforstået konceptet fra start – jeg troede nemlig at jeg skulle dyrke broccoli, og det er jo ikke det nemmeste på en altan.

Men mikrogrønt er jo altså noget ganske andet, også selvom der på frøposen står “Broccoli”. Med mikrogrønt er det nemlig selve frøene og kimbladene man spiser, præcis som du kender det fra almindelig karse. Det skulle være så pokkers sundt jo – om det er det ved jeg ikke, men det kan næppe skade da det jo er grønt og hedder broccoli. 😉

 

broccoli tinygardens Bestil et mikrogrønt abonnement

Hos TinyGardens kan man bestille et såkaldt “mikrogrønt abonnement“. Det betyder i alt sin enkelthed, at du kan tilmelde dig denne service, og så modtager du hver måned, mener jeg, et par poser med nye frø du kan lave mikrogrønt af. Det er sgu ret smart!

Jeg har ikke tilmeldt mig (endnu), da jeg lige tænker det er en god idé at forsøge mig med de frø jeg har liggende, og se om det er noget jeg kommer til at bruge. Men er man til grøn topping til maden, så kan man for så lidt som 59 kr pr. måned få tilsendt poser med frø. 🙂

 

Broccoli som mikrogrønt

Som nævnt så var det en pose med broccolifrø jeg havde liggende, og det besluttede jeg mig for at så starte op på samme tid som den almindelige karse og chiakarse. Broccolifrøene var uden tvivl det jeg havde sværest ved at dyrke, og dem der var længst tid om at komme op.

Først og fremmest så troede jeg ikke at den lille æske frøene kom i var bakken man skulle så i, så jeg tog hampmåtten ud og lagde det over i et lille minifad. Hver gang frøene skulle vandes sejlede de rundt og lagde sig i mindre klumper som man kan se herunder. Det havde man måske nok kunne undgå hvis arealet var mindre.

broccolifroe mikrogroent

Når det overskydende vand skulle hældes fra, som jeg jo har fået at vide er meget vigtigt, så blev en del frø vasket med hver gang. Det er som om broccolifrøene ikke fik den samme hinde omkring sig som man ser ved almindelig karse, og dermed ikke hænger så godt fast. Enten dét eller fordi det var en hampmåtte, og teksturen er anderledes. Dette kunne være undgået hvis jeg havde nøjes med at bruge en forstøver, fremfor at vande med vandhanen.

Mit resultat blev i grove træk som man kan se på billedet herunder. Sporadiske broccolispirer der popper op, og bestemt ikke en skov af mikrogrønt som jeg havde forestillet mig. Men jeg har jo set på Tinygardens siden at det kan lade sig gøre, så mon ikke jeg skal give det et forsøg til. Den pletvise vækst gjorde det ligeledes svært at vurdere smagen af spirerne.

broccoli spirer som mikrogrønt

Hvilket mikrogrønt dyrker du derhjemme?

 

 

1 Comment

  1. RENATA MIENTUS 25. marts 2017 at 19:36

    man skal vande dem med forstøver – det gør jeg 🙂 og så dækker jeg med folie med små huller – resultat bliver meget bedre

    Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *