Micro Tom, en af verdens mindste tomatplanter

Micro Tom tomatplante

De sidste par sæsoner har jeg flittigt testet mig igennem små tomatsorter man med lethed kan dyrke på begrænset plads – ganske enkelt fordi, jeg ikke har haft en have at gøre godt med. Det kommer jeg desværre heller ikke til at have i 2017, men det skal naturligvis ikke være en stopper for at dyrke grøntsager. Jeg har nemlig fået fingrene i en ny mini-tomatsort jeg skal prøve af i år, og den hedder Micro Tom.

 

Verdens mindste tomatplante?

Micro Tom regnes af mange for at være verdens mindste tomatplante sort, men som med det meste online er der altså delte meninger om dét, så det tør jeg ikke udtale mig om – men faktum er at den ER lille, og den skulle således ikke blive meget mere end 20-40 cm høj. Micro Tom frøene er fra Florama, og her står der at man kan dyrke dem i en 15 cm potte – og med den pottestørrelse kan de fleste jo være med uanset hvor meget eller lidt plads man har.

Sidste år testede jeg Tiny Tim, som navnemæssigt læner sig meget op af Micro Tom, og jeg ledte med lys og lygte efter Kitchen Minis tomatplanter som jeg, da jeg endelig fik dem, langt fra synes var så stor en succes som de blev blæst op til at være. Og sidst men ikke mindst, så dyrkede jeg også Minibel tomater på anden sæson, og dem er jeg stadig vild med.

Så i 2017 er det altså Micro Tom der skal testes, og det glæder jeg mig til – også selvom min store altan denne sæson bliver degraderet til en lille fransk altan, og der ingen brugbare vindueskarme er. Kreative løsninger må bane vejen, og jeg glæder mig til at se og smage på en Micro Tom høst.

Jeg sår mine tomatfrø i midten af februar som det anbefales, og efterhånden som planterne vokser opdaterer jeg nedenstående galleri med billeder. Indtil da kan du lige tage et kig på videoen herunder fra en amerikaner der er vældig imponeret over sine Micro Tom. 😉

 

Micro Tom galleri

 

 

Har du selv testet denne sort? Så må du hjertens gerne dele dine erfaringer i en kommentar herunder.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top