Opskrift på kartoffel-porresuppe

Hjemmelavet kartoffel-porresuppe

Kartoffel-porresuppe er en særdeles sund og velsmagende hjemmelavet suppe. Råvarerne koster næsten ingenting, og de kan købes året rundt. Endvidere er denne suppe utrolig hurtigt og nem at lave, så den er et meget kært barn i vores køkken.

Der findes et hav af forskellige opskrifter på kartoffelsuppe, med alt fra gammeldags til fedtfattig, vegansk, cremet m.fl. Denne opskrift er til dig der vil have en kartoffelsuppe der er hurtig og nem – perfekt til hverdagen og nedfrysning. Opskriften består (hovedsageligt) af kartofler, porrer, forårsløg og bacon.

AuthorOlsenCategoryDifficultyBeginner

Hjemmelavet kartoffel-porresuppe

Yields6 Servings
Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr

Ingredienser
 1 pakke bacon (140 g)
 15 g smør
 1 bundt forårsløg (ca. 5 løg)
 750 g kartofler
 3 porrer
 2 fed hvidløg
 1 l grøntsagsbouillon
 1,50 dl piskefløde
 1,50 tsk groft salt
 Peber

Fremgangsmåde
1

Smør smeltes i gryde

2

Bacon-stykker svitses i gryde til de er brune

3

Bacon tages fra med hulske og placeres på et stykke køkkenrulle

4

Skær porrer i skiver, og gem lidt grønne porreringe til topping

5

Løg og kartoffel hældes i gryde og svitses i 2 minutter

6

Porrer og presset hvidløg hældes i gryde og svitses i 1 minut

7

Grønsagsbouillion hældes i gryde, og suppen koges i ca. 20 min. ved svag varme

8

Herefter kan suppen evt. blendes, hvis du foretrækker en jævn konsistens

9

Fløde tilsættes

10

Suppe bringes i kog og smages til med salt og peber

Ingredients

Ingredienser
 1 pakke bacon (140 g)
 15 g smør
 1 bundt forårsløg (ca. 5 løg)
 750 g kartofler
 3 porrer
 2 fed hvidløg
 1 l grøntsagsbouillon
 1,50 dl piskefløde
 1,50 tsk groft salt
 Peber

Directions

Fremgangsmåde
1

Smør smeltes i gryde

2

Bacon-stykker svitses i gryde til de er brune

3

Bacon tages fra med hulske og placeres på et stykke køkkenrulle

4

Skær porrer i skiver, og gem lidt grønne porreringe til topping

5

Løg og kartoffel hældes i gryde og svitses i 2 minutter

6

Porrer og presset hvidløg hældes i gryde og svitses i 1 minut

7

Grønsagsbouillion hældes i gryde, og suppen koges i ca. 20 min. ved svag varme

8

Herefter kan suppen evt. blendes, hvis du foretrækker en jævn konsistens

9

Fløde tilsættes

10

Suppe bringes i kog og smages til med salt og peber

Kartoffel-porresuppe

Varier ingredienserne

Man kan naturligvis variere ingredienserne i det uendelige, og denne opskrift på en mild, cremet kartoffel porre suppe er den vi foretrækker og vil anbefale, hvis der er børn til middag. Er der ingen børn til middagen eller kan du bare godt lide at der er lidt kick i, så kan vi anbefale at man tilføjer f.eks. chili eller ingefær for at få en lidt mere spicy suppe. Derudover kan rosmarin, timian og lidt karry også give interessante smagsnuancer til suppen.

Udover kartofler, porrer og bacon som vi har valgt at komme i denne suppe kan man også eksperimentere med selleri (meget populært), rejer, kylling, chorizo, broccoli, blomkål, champignon og gulerødder. Hvis man er vegetar kan man blot udelade bacon fra suppen.

 

Cremet kartoffelsuppe med blender

Du kan lave to forskellige varianter af kartoffelsuppen: en blendet og en ikke blendet. Hvis du blender din kartoffelsuppe får du en jævn og cremet masse – oplagt til de kræsne der ikke er vild med forskellige teksturer. Du kan hurtigt blende suppen med en stavblender, og hvis der til middagen er forskellige præferencer omkring suppens konsistens, kan man evt. blende en del af suppen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top