Kartoffel-porresuppe er en særdeles sund og velsmagende hjemmelavet suppe. Råvarerne koster næsten ingenting, og de kan købes året rundt. Endvidere er denne suppe utrolig hurtigt og nem at lave, så den er et meget kært barn i vores køkken.
Der findes et hav af forskellige opskrifter på kartoffelsuppe, med alt fra gammeldags til fedtfattig, vegansk, cremet m.fl. Denne opskrift er til dig der vil have en kartoffelsuppe der er hurtig og nem – perfekt til hverdagen og nedfrysning. Opskriften består (hovedsageligt) af kartofler, porrer, forårsløg og bacon.

Smør smeltes i gryde
Bacon-stykker svitses i gryde til de er brune
Bacon tages fra med hulske og placeres på et stykke køkkenrulle
Skær porrer i skiver, og gem lidt grønne porreringe til topping
Løg og kartoffel hældes i gryde og svitses i 2 minutter
Porrer og presset hvidløg hældes i gryde og svitses i 1 minut
Grønsagsbouillion hældes i gryde, og suppen koges i ca. 20 min. ved svag varme
Herefter kan suppen evt. blendes, hvis du foretrækker en jævn konsistens
Fløde tilsættes
Suppe bringes i kog og smages til med salt og peber
Ingredients
Directions
Smør smeltes i gryde
Bacon-stykker svitses i gryde til de er brune
Bacon tages fra med hulske og placeres på et stykke køkkenrulle
Skær porrer i skiver, og gem lidt grønne porreringe til topping
Løg og kartoffel hældes i gryde og svitses i 2 minutter
Porrer og presset hvidløg hældes i gryde og svitses i 1 minut
Grønsagsbouillion hældes i gryde, og suppen koges i ca. 20 min. ved svag varme
Herefter kan suppen evt. blendes, hvis du foretrækker en jævn konsistens
Fløde tilsættes
Suppe bringes i kog og smages til med salt og peber
Varier ingredienserne
Man kan naturligvis variere ingredienserne i det uendelige, og denne opskrift på en mild, cremet kartoffel porre suppe er den vi foretrækker og vil anbefale, hvis der er børn til middag. Er der ingen børn til middagen eller kan du bare godt lide at der er lidt kick i, så kan vi anbefale at man tilføjer f.eks. chili eller ingefær for at få en lidt mere spicy suppe. Derudover kan rosmarin, timian og lidt karry også give interessante smagsnuancer til suppen.
Udover kartofler, porrer og bacon som vi har valgt at komme i denne suppe kan man også eksperimentere med selleri (meget populært), rejer, kylling, chorizo, broccoli, blomkål, champignon og gulerødder. Hvis man er vegetar kan man blot udelade bacon fra suppen.
Cremet kartoffelsuppe med blender
Du kan lave to forskellige varianter af kartoffelsuppen: en blendet og en ikke blendet. Hvis du blender din kartoffelsuppe får du en jævn og cremet masse – oplagt til de kræsne der ikke er vild med forskellige teksturer. Du kan hurtigt blende suppen med en stavblender, og hvis der til middagen er forskellige præferencer omkring suppens konsistens, kan man evt. blende en del af suppen.