Japansk Ahorn

Japansk Ahorn er ofte en fryd for øjet – og denne busk er da lige præcist det. Den er fotograferet d. 23/5 2015 i Peter Hansens have på Lolland.

På afstand lyser den op som et fyrtårn i kraft af den markante farve, og når man kommer tættere på den og ser de fine røde fingre på de små nye blade, bliver man næsten lidt blød om hjertet – og pludselig kan man næsten ikke leve uden sådan en 😉 Vi blev i hvert fald så betaget af den, at vi var nødt til at købe en tilsvarende busk med hjem.

 

Acer Palm Kasagi Yama / Japansk Ahorn
Acer Palm Kasagi Yama / Japansk Ahorn

 

Blad fra Japansk Ahorn
Blad fra Japansk Ahorn

Peter Hansen var ret sikker på at det var den selv samme busk som han solgte – men der findes rigtigt mange varianter – og der er tilsyneladende nogen forvirring omkring navne – så man skal være lidt på vagt når man køber den.

Der skulle angiveligt være flere tusinde forskellige sorter selv efter at et par verdenskrige gjorde et markant indhug i bestanden. Læs en ganske informativ side om Japansk ahorn her.

Når jeg kigger på løv på vores egen busk og sammenligner med nærbillede af busk hos Peter Hansen, ser det ud til at de er helt ens – og det skulle altså være en Acer Palm Kasagi Yama / Acer Palm Kasagiyama.

Blad på Japansk Ahorn Acer Palm Kasagi Yama / Acer Palm Kasagiyama
Blad på Japansk Ahorn Acer Palm Kasagi Yama

Det er ikke sådan at busken står i denne pragtfulde farve hele sæsonen, men grene, nye skud og blade har denne farve, og jeg håber naturligvis på et tidspunkt at kunne se det samme syn i min egen have – i det mindste bare nogle få uger om året.
I slutningen af April kan man se de fine knopper og spæde blade folde sig ud i en meget stærk rød farve:

Nye blade på vej. Japansk Ahorn Acer Palm Kasagi Yama / Acer Palm Kasagiyama
Nye blade på vej
Medio Juni, blade skifter farve. Japansk Ahorn Acer Palm Kasagi Yama / Acer Palm Kasagiyama
Medio Juni, blade skifter farve

Busken er langsomt voksende og ikke kræver megen pleje.

Hver gang jeg er på planteskole, kigger jeg efter Japansk Ahorn. De er altid en fornøjelse at kigge på, men jeg har endnu ikke set en som ligner min præcist. Plantetorvet tilbyder ganske mange varianter af Japansk Ahorn – se disse sider (Bemærk 5 sider). De er alle meget smukke, men er du specielt interesseret i farven, er ‘Bloodgood‘ nok den der er nærmest. Se f.eks. denne side med andre billeder af Bloodgood taget på forskellige årstider – og her KasagiYama.

 

 

4 kommentarer til “Japansk Ahorn”

 1. Hejsa.

  Jeg har simpelthen også forelsket mig i en japansk ahorn. Og kigger efter den, hvor farven hedder “atropurpureum.”

  Jeg kan dog ikke rigtig finde nogen som helst information omkring, hvordan den ser ud om vinteren. Måske du kan hjælpe mig.?

  Mvh. Pernille

  1. Hej Pernille,

   Jeg kender ikke lige den farve du efterspørger – men jeg vil bestemt forvente at den er lige så kedelig at se på som alt andet der smider bladene om vinteren.

   mvh
   have-siden.dk

 2. Hei!! Jeg bor i Kongsvinger Norge, ønsker å kjøpe den vakre japansk ahorn som visst på bildet , vet De om hvor/hvilken nettbutikk som jeg kan bestille ?? Mvh Vicky Tran

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top