Der er ingen købe-rødkål der slår den hjemmelavede af slagsen, og har du endnu ikke prøvet selv at lave det – så kan jeg kun opfordre til at få det prøvet. Det er nemt, du har 100% kontrol over ingredienserne og det så smager det ganske enkelt pragtfuldt.
At lave den syltede rødkål selv betyder, at du kan vælge præcis hvor sprød og knasende, eller blød og sjasket det skal være – og her er vores præferencer jo mange og forskellige.
I dette indlæg giver jeg dig den bedste opskrift på klassisk hjemmelavet rødkål, og du får samtidig nogle af mine bedste råd og erfaringer med på vejen, til hvordan du får det bedste resultat.

Rødkålshoveder deles i 4 stykker, og den hvide stok fjernes. Evt. kan man fjerne de yderste blade hvis de er blevet lidt ‘trætte’ at se på
Hoveder snittes så fint som du ønsker det (Vi vil gerne have det lidt grovere end det vi køber på glas)
Den snittede rødkål hældes i gryde og eddike tilsættes
Gryden bringes i kog og der røres jævnligt med en slev (kom godt ned i bunden)
Når rødkålen har kogt ca. 1 time (afh. af hvor blød / sprød du ønsker den) blandes salt, sukker og ribssaft i og blandingen koges 20 minutter mere. Nogle koger rødkålen i meget længere tid – helt op til 3 timer
Hvis du vil være sikker på en længere holdbarhed kan du tilsætte Atamon efter kogning
Vi putter som nævnt rødkålen direkte i fryseren i mindre portioner i fryseposer – og så vil jeg mene at Atamon er helt overflødig
Ingredients
Directions
Rødkålshoveder deles i 4 stykker, og den hvide stok fjernes. Evt. kan man fjerne de yderste blade hvis de er blevet lidt ‘trætte’ at se på
Hoveder snittes så fint som du ønsker det (Vi vil gerne have det lidt grovere end det vi køber på glas)
Den snittede rødkål hældes i gryde og eddike tilsættes
Gryden bringes i kog og der røres jævnligt med en slev (kom godt ned i bunden)
Når rødkålen har kogt ca. 1 time (afh. af hvor blød / sprød du ønsker den) blandes salt, sukker og ribssaft i og blandingen koges 20 minutter mere. Nogle koger rødkålen i meget længere tid – helt op til 3 timer
Hvis du vil være sikker på en længere holdbarhed kan du tilsætte Atamon efter kogning
Vi putter som nævnt rødkålen direkte i fryseren i mindre portioner i fryseposer – og så vil jeg mene at Atamon er helt overflødig
Gode råd til holdbarhed og servering
Der findes utallige opskrifter på hjemmelavet rødkål med alle mulige ingredienser. Denne opskrift er hverken fra Meyer, Plum eller Annemad, men derimod den gamle opskrift fra “Den Grønne Syltebog” fra Tørsleffs Husmoder Service. Smagen er fantastisk, og til de traditionelle retter føler vi ikke behov for at pifte rødkålen op med andre specielle ingredienser og krydderier.
“Designerrødkål, gerne for mig, bare ikke til jul!” – Camilla Plum
Når vi sylter rødkål fryser vi det altid ned i mindre portioner. Disse portioner tager vi ved lejlighed op, og luner når det serveres sammen med varme retter. Rødkålen lader vi simre i en gryde i små 10 minutter med 1 tsk. fuld smør/margarine, og evt. lidt sukker hvorefter den er klar til at blive serveret.
Hvor lang tid kan hjemmelavet rødkål holde sig?
Når vi laver syltet rødkål tilsætter vi altid Atamon, og den færdige blanding kommer vi i fryseposer og smider det i fryseren. På den måde mindsker vi madspild og holdbarhed bliver ikke et problem. Jeg tror faktisk at Atamon i denne sammenhæng er helt overflødig, modsat ved syltede rødbeder som står gemt væk i et skab eller lignende.
Har du for travlt til at lave din egen hjemmelavede rødkål, kan du måske lige nå at smutte ned i Aldi og købe et glas eller to. Rødkål fra Aldi blev den 18. december 2014 kåret som vinder i en test med 8 fabrikater. Ud over at være “bedst i test” er den også den billigste. Se testen her (og bemærk lige kiloprisen). Desværre var min hjemmelavede rødkål ikke med i testen 😉
God fornøjelse og velbekomme !
Se vejledning med billeder herunder






Sjupti – så blev der lige 8 poser færdig hjemmelavet rødkål – det var da nemt 😉
