En af de faste forårsbebudere er de helt nye rabarber, som nærmest eksploderer fra at være ingenting til pæne brugbare rabarberstilke på nogle få uger – det er en imponerende proces at følge. Lige præcis de første stilke er særdeles velegnede til rabarberkompot – og de er typisk høstklare i slutningen af april måned.

Rabarberplanten producerer nye stilke hele sommeren, men midt på sommeren begynder stilkene at være store, tykke, grønne og trevlede, og så er de ikke rigtigt værd at bruge til noget. I den mellemliggende periode kan man bruge stilkene til rabarbergrød, som så absolut også en en lækker spise.

Hold øje med rabarberne fra midten af april måned, og høst stilkene når de har en tykkelse på størrelse med en lillefinger samt en længde på ca. 15 cm. Man kan måske være heldig at få hevet hele stilken med den hvide fod fri af planten – og det er fint (den hvide fod er specielt lækker), men ofte knækker stilken og så må man skære eller klippe den fri af planten.

Vi bruger ofte rabarberkompot til mere klassiske retter der inkluderer kylling, frikadeller og hakkebøf, men det kan også oplagt bruges til kage, desserter og morgenmad.

Velbekomme!

AuthorhaveadminCategoryDifficultyBeginner

Opskrift på lækker rabarberkompot. Den er nem at lave, smager fantastisk og så kan den anvendes til både varme retter, desserter og kager.

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

Der er stor forskel på hvor syrlige rabarber er, du kan derfor tilsætte mere sukker når stænglerne er kogt møre. Denne opskrift er til en noget beskeden portion rabarberkompot, og er I 2 eller flere vil vi anbefale at lave lidt mere. Man får ru tænder pga. oxalsyren i rabarber, og ønsker du at undgå dette kan der tilsættes nonoxal og ladet det koge med.

Ingredienser
 6-8 rabarberstilke
 4 spsk sukker
 evt. lidt Vanilje (dog ikke velegnet til varme retter)

Fremgangsmåde
1

Rabarberstængler snittes i mindre stykker (1-2 cm) og skylles grundigt

2

Hæld rabarberstængler og sukker (og evt. vanilje) i en gryde

3

Lad det simre i ca. 30 minutter til stænglerne er møre

Ingredients

Ingredienser
 6-8 rabarberstilke
 4 spsk sukker
 evt. lidt Vanilje (dog ikke velegnet til varme retter)

Directions

Fremgangsmåde
1

Rabarberstængler snittes i mindre stykker (1-2 cm) og skylles grundigt

2

Hæld rabarberstængler og sukker (og evt. vanilje) i en gryde

3

Lad det simre i ca. 30 minutter til stænglerne er møre

Hjemmelavet rabarberkompot
(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *