I sidste uge gav jeg mig i kast med noget jeg aldrig har prøvet før, men som jeg blev positivt overrasket over, nemlig hjemmelavet karryketchup. Det er tale om opskrift med ganske få ingredienser, og det passer for det meste bare sig selv, og det er nu altså noget der passer min madlavningsstil vældig godt 😉
Jeg fandt opskriften hos Mad & Bolig, og det var tilbehør til nogle lækre “Gourmet hotdogs” som du kan se et billede af herunder. Retten bestod derfor af nogle gode kvalitetspølser, almindelig store pølsebrød, hjemmelavet karryketchup, purløg samt både ristede og rå løg. Opskriften foreslog ristede løgringe – og det forsøgte vi at lave, men helt og aldeles uden succes, derfor måtte vi ty til et alternativ.
Hjemmelavet ketchup, snart med egne tomater
En af hovedingredienserne i ketchup er som du nok ved tomater, og det er noget vi stort set hver sommer dyrker i haven og på altanen. Lige nu er sæsonen dog ikke til solmodne tomater, og derfor måtte jeg købe nogle store og flotte tomater fra den lokale grønthandler. Men vi ved alle hvor meget bedre hjemmedyrkede tomater smager, og derfor skal denne opskrift prøves igen til sommer, når der forhåbentlig er høstet tomater fra egen avl.
Opskriften på denne hjemmelavede karryketchup var dog stadig rigtig god, og derfor skal den naturligvis op her på siden. Måske sidder der nogle ude bag skærmen med erfaring omkring hvilke tomatsorter der er særligt velegnet til ketchup? I så fald så giv endelig lyd fra jer!
Jeg forestiller mig også at det kunne være interessant at kombinere opskriften med nogle chilier – dem har vi også rigtig mange på vej af i år.
Vi havde selvsagt en hel del karryketchup tilbage efter vores gourmet hotdogs, og derfor har vi prøvet at kombinere det med andre retter efterfølgende. Dens milde men friske smag gør, at den faktisk passer glimrende til andre opskrifter som f.eks. fiskefrikadeller og kylling. Derfor får den en varm anbefaling herfra, og opskriften får du herunder.

Hak løg og hvidløg
Skær tomater i grove stykker
Steg løg og hvidløg i olie i 3-4 minutter
Tilsæt karry og steg i yderligere 3-4 minut
Tilsæt tomater, sukker og eddike
Lad det simre i 45 min.
Sluk for varmen og lad ketchuppen køle lidt af
Tilsæt olie og blend ketchuppen med en stavblender indtil de grove klumper er væk
Tilsæt salt og peber og smag til. Du kan eventuelt tilføje lidt almindelig ketchup hvis du ikke synes tomatsmagen er kraftig nok.
Ingredients
Directions
Hak løg og hvidløg
Skær tomater i grove stykker
Steg løg og hvidløg i olie i 3-4 minutter
Tilsæt karry og steg i yderligere 3-4 minut
Tilsæt tomater, sukker og eddike
Lad det simre i 45 min.
Sluk for varmen og lad ketchuppen køle lidt af
Tilsæt olie og blend ketchuppen med en stavblender indtil de grove klumper er væk
Tilsæt salt og peber og smag til. Du kan eventuelt tilføje lidt almindelig ketchup hvis du ikke synes tomatsmagen er kraftig nok.
Dejlig opskrift, som jeg lige har lavet. Dog havde jeg glemt at karryen røg på gulvet nogle uger før og gik i udu, så det blev en chiliketchup. Og så glemte jeg olien og brugte desuden tomatpasta for lige at give de hjemmedyrkede cherrytomater lidt ekstra spræl. Men god konsistens og ketchupsmag. Det hele røg på en hjemmelavet pizza og smagte bare godt.
Skal klart prøves igen, men denne gang med karry. 🙂
Og mine tomater er Tumbling Tom røde cherrytomater. De giver stadig her i oktober.