I sommers stod jeg med en masse skønne Filippa æbler fra haven der skulle bruges, og valget faldt på æblemuffins der krydres med kanel og vanille. Resultatet blev langt bedre end jeg havde turde håbet på, og det må dels være fordi det er en god opskrift, men i den grad også fordi Filippa æbler altid smager helt vidunderligt.

Disse æblemuffins er klart de bedste jeg har smagt, og så var de overraskende nemme og hurtige at lave. Tit kan muffins blive en anelse tørre, men denne portion blev luftige og svampede – ganske enkelt helt perfekte!

Hjemmebagte æblemuffins

Jeg er ikke så begejstret for klumper af frugt i kager, så jeg var lidt skeptisk fra start. Men tricket er, at bruge revet æble frem for æblestykker skåret i små firkanter. På den måde opdager man ikke at der er frugtstykker i – du får bare den vidunderlige smag.

I den originale opskrift bruger de også topping i form af noget fløde frosting. Det valgte jeg at droppe, men jeg kan kun forestille mig at de vil smage helt vidunderligt med glasur eller frosting på.

Jeg skal ikke turde sige at det er verdens bedste æblemuffins, men de er i hvert fald vanvittig gode! Så jeg kan kun anbefale dig at prøve opskriften.

Opskriften er til 12 små muffins, så det kan anbefales at lave dobbelt portion eller lave færre og større muffins. God fornøjelse!

AuthorhaveadminCategoryDifficultyBeginner

Lækre, svampede & velsmagende æblemuffins med vanille og kanel

Hjemmelavede æblemuffins

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

Ingredienser
 2 æg
 100 g smeltet smør
 100 g sukker
 3 gode æbler af mellemstørrelse
 130 g hvedemel
 1 tsk kanel
 1 tsk bagepulver
 1 tsk vanillepulver

Fremgangsmåde
1

Pisk æg og sukker sammen grundigt

2

Rør smørret i blandingen

3

Skræl og riv æblerne groft og bland det i massen

Æblemuffins-dej

4

Sigt mel, kanel, vanillesukker og bagepulver sammen

5

Rør det i massen

6

Hæld dejen i muffinforme

Muffinforme

7

Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Ingredients

Ingredienser
 2 æg
 100 g smeltet smør
 100 g sukker
 3 gode æbler af mellemstørrelse
 130 g hvedemel
 1 tsk kanel
 1 tsk bagepulver
 1 tsk vanillepulver

Directions

Fremgangsmåde
1

Pisk æg og sukker sammen grundigt

2

Rør smørret i blandingen

3

Skræl og riv æblerne groft og bland det i massen

Æblemuffins-dej

4

Sigt mel, kanel, vanillesukker og bagepulver sammen

5

Rør det i massen

6

Hæld dejen i muffinforme

Muffinforme

7

Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Æblemuffins
(Visited 1.119 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *