I sommers stod jeg med en masse skønne Filippa æbler fra haven der skulle bruges, og valget faldt på æblemuffins der krydres med kanel og vanille. Resultatet blev langt bedre end jeg havde turde håbet på, og det må dels være fordi det er en god opskrift, men i den grad også fordi Filippa æbler altid smager helt vidunderligt.
Disse æblemuffins er klart de bedste jeg har smagt, og så var de overraskende nemme og hurtige at lave. Tit kan muffins blive en anelse tørre, men denne portion blev luftige og svampede – ganske enkelt helt perfekte!
Jeg er ikke så begejstret for klumper af frugt i kager, så jeg var lidt skeptisk fra start. Men tricket er, at bruge revet æble frem for æblestykker skåret i små firkanter. På den måde opdager man ikke at der er frugtstykker i – du får bare den vidunderlige smag.
I den originale opskrift bruger de også topping i form af noget fløde frosting. Det valgte jeg at droppe, men jeg kan kun forestille mig at de vil smage helt vidunderligt med glasur eller frosting på.
Jeg skal ikke turde sige at det er verdens bedste æblemuffins, men de er i hvert fald vanvittig gode! Så jeg kan kun anbefale dig at prøve opskriften.
Opskriften er til 12 små muffins, så det kan anbefales at lave dobbelt portion eller lave færre og større muffins. God fornøjelse!
Lækre, svampede & velsmagende æblemuffins med vanille og kanel

Pisk æg og sukker sammen grundigt
Rør smørret i blandingen
Skræl og riv æblerne groft og bland det i massen
Sigt mel, kanel, vanillesukker og bagepulver sammen
Rør det i massen
Hæld dejen i muffinforme
Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Ingredients
Directions
Pisk æg og sukker sammen grundigt
Rør smørret i blandingen
Skræl og riv æblerne groft og bland det i massen
Sigt mel, kanel, vanillesukker og bagepulver sammen
Rør det i massen
Hæld dejen i muffinforme
Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Jeg prøvede opskriften igår og de var super svampede og lækre. Kan man evt tilføre hakkede nødder/mandler?
Dejligt at høre! Og ja det kan jeg ikke se hvorfor ikke skulle være en mulighed.