Gendyrk hvidløg

Hvis du nu er helt ærlig, når du så nogensinde at bruge alle fed hvidløg når du køber et net med hvidløg i? Jeg skal blankt erkende, at jeg i mange år formentlig har fået smidt en del fed hvidløg ud, fordi jeg ganske enkelt ikke lavede så meget mad med hvidløg i. Men vidste du, at du slet ikke behøver smide de små fed hvidløg ud, men at du kan gendyrke dem? Jep, så smart er naturen!

 

At gendyrke et hvidløg

Når du gendyrker et hvidløg betyder det kort fortalt, at du sætter et fed hvidløg i jorden der allerede har en lille spire. Herefter vil spiren vokse sig til en høj grøn stængel som du kan klippe af og bruge som hvidløgspurløg. Det kan du bruge i madlavningen og på den måde få en lækker smag af hvidløg, uden at have kommet et i. Det er da smart!

regrow hvidløg

 

Sådan gendyrker du et hvidløg

 1. Tag et eller flere fed hvidløg og kom dem i jord (eller vand) med den flade ende nedad, og den spidse del opad
 2. Vent en uges tid og se hvordan spiren begynder at skyde (De kan placeres i vindueskarmen)
 3. Når du mener der er tilstrækkelig med spire til den mad du skal lave, kan du klippe den af og komme den i retten. Bon appetit!

 

3 kommentarer til “Gendyrk hvidløg”

 1. Hej.
  Hvad er det du har plantet hvidløgene i? Altså udover jorden, de er i noget brunt. 🙂

  1. Have aspiranten

   Hej Christina,
   Det er såkaldte spirepotter (de kan af og til købes i supermarkeder, men også i IKEA). De er dog ikke nødvendige for at gendyrke hvidløg, det kan en helt almindelig potte klare.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top