En stilk fra en basilikum og et lille glas med vand – så lidt skal der til for du kan gendyrke og skabe endnu en basilikum plante.

For ca. 3 uger siden lavede jeg et lille eksperiment med min basilikum plante. Jeg vidste ikke om det ville kunne lade sig gøre, men jeg havde en stærk fornemmelse for at det kunne det. Min basilikum havde set en smule trist ud i lidt tid – enten er det den lange mørke vinter, ellers var det sørgemyg – eller en kombination. Jeg besluttede mig defor for, at prøve at dyrke en ny basilikum fra en stilk – og det må siges at have været en succes indtil videre.

I dag som dette indlæg bliver skrevet, har jeg plantet den lille basilikum ud i en potte. Jeg håber og forventer, at den kan finde ud af at vokse videre i potten, men man ved naturligvis aldrig. Opfølgning følger, og indtil da kan du jo prøve samme trick derhjemme!

gendyrk-basilikum

Billede til venstre er 1 uge efter stilken blev sat i vand, billede til højre er efter 2 uger.

 

Sådan dyrker du en basilikum

 1. Nip en stilk af fra en basilikum plante
 2. Fjern de nederste blade (Du vil have den skal bruge mest energi på at sætte rødder, ikke holde blade i live)
 3. Sæt stilken i et lille glas med vand
 4. Skift vandet hver anden dag
 5. Vent ca. 2-3 uger og se the magic happen
 6. Plant den om når du mener den har et stærkt nok rodnet

 

gendyrk-basilikum-i-vand

Til venstre er det ca. 3 uger siden den blev sat i vand, og samme dag blev den plantet i en potte med jord.

 

 

2 uger efter

Den lille basilikum ser sådan ud, efter at have stået i sin potte i 2 uger. Den trives, og rodnettet lader til at udvikle sig helt som ønsket. Der kommer endnu en opfølgning, når den lille plante bliver endnu større. 🙂

regrow basilikum

 

 

4 Comments

 1. Helle Koch-Houmann 19. september 2017 at 14:07

  Hej

  Kan godt se, at det er over 1 år siden det her blev postet
  Prøver nu alligevel at spørge om noget
  Når du sætter stilken i vand, skal den så stå lyst eller mørkt? Må den stå i en vindueskarm med sol på?

  Mvh og tak
  Helle

  P.S: hvordan gik det med de små aflæggere du plantede ud?

  Reply
  1. Haveaspiranten 21. september 2017 at 14:45

   Hej Helle

   De stilke jeg havde på daværende tidspunkt stod lyst – men jeg har sidenhen fået at vide af min kloge mutti, at stiklinger bør stå mørkt af hensyn til rodnettet. Men det kan altså lade sig gøre, selvom de står lyst. 🙂

   Det gik glimrende med aflæggerne vækstmæssigt, lige indtil der kom spindemider i (problem jeg har døjet med gentagende gange, og som har taget livet af mange af mine planter).

   Alt held og lykke med det!

   Reply
 2. Dorthe Mortensen 30. marts 2016 at 13:27

  Kan man ikke sætte flere aflæggere sammen, mon…? Tak for en inspirerende side 🙂

  Reply
  1. Have aspiranten 30. marts 2016 at 17:03

   Jo det tror jeg sagtens du kan Dorthe, og tak for de pæne ord! 🙂 jeg har lige nu en basilikum der har flere skud i samme potte, og det fungerer fint indtil videre. Så jeg skal nok revidere indlægget lidt med de nye erfaringer.

   Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *