Frilandsmuseet

Har du endnu ikke været forbi Frilandsmuseet i Kgs. Lyngby (Nord for København), så har du en fantastisk oplevelse til gode. Hvor er det skønt, at man steder som på Frilandsmuseet kan blive klogere og inspireret samtidig. Frilandsmuseet er ikke bare en masse bygninger, det er i den grad også en pokkers masse blomster, træer, buske og køkkenhaver der kan være interessante at kigge nærmere på.

Vi tog en smut forbi Frilandsmuseet i staren af efteråret, for at nyde en flot dag i naturen. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi kommer på besøg der. Se billederne fra turen til Frilandsmuseet herunder.

Den gamle mølle står flot i det smukke efterårsvejr.

Det må have taget evigheder at lave dette flettede hegn rundt om stort set alle bygningerne på Frilandsmuseet. Men autentisk og godt så det ud!

En skøn lille have Fuchsia der blomstrer så flot helt hen i efteråret. Vi overvejer om den skal være en del af vores have til næste år.

En fascinerende skæv bygning 😉

Hjemmelavvet bænk med stenbord. Der blev taget masser af billeder af en lignende bænk, til et potentielt projekt her til haven.

Klassiske køkkenhaver, vi blev enige om, at det kunne have været skønt at se dem for små 2 måneder siden hvor det var højsæson.

  

 

Vi var dybt fascineret af denne kæmpe rødbede der mere lignende en roe. Vi snakkede med gartneren der fortalte, at det var denne type rødbeder man dyrkede i gamle dage, og at dem vi køber i supermarkederne nu ikke er fra den tid. Det kunne være smart at lave syltede rødbeder med sådan en her, så skal man ikke bruge nær så mange rødbeder.

Gæssene på Frilandsmuseet holder vist mere eller mindre fast til lige her på græsset. De lader til at hygge sig gevaldigt med at spise græs og hvæse af gæsterne.

Smuk blomstrende rose, en af de få farverige blomster på denne tid af året.

Udover det store område Frilandsmuseet består af, kan du også nyde godt af et besøg i den lille tilhørende butik. Her købte vi bl.a. en fin opskriftbog som vi har lavet vores æblegele ud fra. Museet har også sin egen restaurant, men den fik vi ikke nydt godt af i denne omgang. Derudover lader der til at være aktiviteter på Frilandsmuseet næsten hele året rundt, med høst i efteråret, juleaktiviteter i december m.m.

Du kan se alt hvad der foregår på Frilandsmuseet på deres hjemmeside her.
Adresse: Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby
Adgang: Gratis

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.