Kom i smagshimlen med spidskålssalat

Opskrift på spidskålssalat

Jeg har altid været glad for salat i alverdens kombinationer, men det var ikke før jeg ved et tilfælde stiftede bekendtskab med denne spidskålssalat, at jeg oplevede hvordan en god salat kunne få mig til at spise det som var det en pose med chips. Det lyder som noget en hårdkogt vegetar kunne sige, men det er jeg altså ikke.

Denne salat med spidskål er bare så utroligt god, at jeg vil anbefale alle der læser med her at give den en chance, særligt hvis du ikke tror kål i salat kan fungere, eller ikke er den store salatspiser generelt. 🙂

AuthorOlsenCategoryDifficultyBeginner

Opskrift på spidskålssalat

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins

Ingredienser
 ½ spidskål
 2 let syrlige æbler
 1 håndfuld mandler
 ½ dl sesamfrø
Ingredienser til Vinaigrette
 2 spsk olivenolie
 1 spsk sirup
 3 spsk æblecidereddike
 Salt, peber og evt. citron

Fremgangsmåde
1

Rist mandler og sesamfrø let på panden og lad dem køle af

2

Snit spidskål fint, skær æbler i tern og kom det i en skål

3

Hak mandlerne groft

4

Hæld mandler og sesamfrø op i spidskålssalaten

5

Bland alle de våde ingredienser sammen og ryst det godt så din vinaigrette emulgeres

6

Hæld blandingen over spidskålssalaten og bland det hele sammen

Ingredients

Ingredienser
 ½ spidskål
 2 let syrlige æbler
 1 håndfuld mandler
 ½ dl sesamfrø
Ingredienser til Vinaigrette
 2 spsk olivenolie
 1 spsk sirup
 3 spsk æblecidereddike
 Salt, peber og evt. citron

Directions

Fremgangsmåde
1

Rist mandler og sesamfrø let på panden og lad dem køle af

2

Snit spidskål fint, skær æbler i tern og kom det i en skål

3

Hak mandlerne groft

4

Hæld mandler og sesamfrø op i spidskålssalaten

5

Bland alle de våde ingredienser sammen og ryst det godt så din vinaigrette emulgeres

6

Hæld blandingen over spidskålssalaten og bland det hele sammen

Spidskålssalat

Find inspiration til lækre salater

i samarbejde med PriceRunner

 

Gendyrket spidskål i salaten

Jeg har jo eksperimenteret en del med gendyrk af blandt andet spidskål, og da jeg begyndte på det projekt blev jeg også nødt til at finde opskrifter hvori spidskål indgik. Jeg har aldrig været storspiser af kål, da jeg har manglet nogle friske og lette opskrifter hvor det stod på ingredienslisten.

Til mit held fandt jeg den fantastiske opskrift på spidskålssalat hos FrkSaust, og det er den jeg stadig bruger i dag – dog med ingrediensændringer i ny og næ, alt efter hvad køleskabet og altanen byder på.

Jeg har lavet så mange varianter af spidskålssalaten efterhånden at jeg føler jeg kan sige, at det ikke er spidskålen i sig selv eller de andre ingredienser der er afgørende for at det er godt – det er kombinationen. Ja det lyder måske banalt, men i denne spidskålssalat får man det sure, søde, salte og sprøde, og det gør det altså til rendyrket selvforkælelse for smagssanserne.

Server spidskålssalat sammen med

Spidskålssalaten er let, frisk og kan pifte selv de mest almindelige hverdagsretter op. Jeg kan godt lide at servere spidskålssalat sammen med fisk såsom fiskefilet, laksefilet eller marinerede tigerrejer som på billedet herunder (hvor spidskålssalaten i øvrigt er piftet op med både chili og koriander), men den gør sig altså også ganske glimrende som sidestykke til en hakkebøf, kylling eller en god steak.

spidskålssalat med tigerrejer

 

2 kommentarer til “Kom i smagshimlen med spidskålssalat”

  1. hvor er det dejlige opskrifter du laver …. jeg nyder din blog : )) nu har jeg de skønne muffins i ovnen , dem skal vi smage til vild med dans . BH Kirsten

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top