Blodribs: Smuk busk der lugter af kattetis

Der findes en busk der kan pynte gevaldigt i haven, men som desværre lugter helt forfærdeligt af kattepis. Det er blodribs, eller ribes som den også kaldes (på latin Ribes Sanguineum). Det er en af de første buske der blomstrer i haven, omkring april/maj, og den er derfor også afholdt af mange, der ikke lader sig skræmme af den kraftige lugt. Lad dog være med at give en buket blodribs til nogle, det vil ikke være en glæde at have den indendørs.

blodribs med blomster

Blodribs har smukke lyserøde/røde blomster der hænger i klokkeformede klaser, som du kan se på disse billeder. Bladene er smukke grønne og Blodribs er en tæt busk med grene der står ret op i luften. Det er en busk der lader til at kunne tilpasse sig miljøer uden de store krav til hverken type jord eller plads omkring sig. Af blodribs sorter findes der f.eks. King Edward VII som har mørke­røde blomster.

 

Beskæring af Blodribs

Du kan beskære din blodribs efter dens blomstring i april/maj, og her kan der benyttes forskellige metoder. Du kan holde busken nede ved bare at trimme den let, eller du kan skære alle grene ned til 50 cm i en omgang, for at forynge din Blodribs drastisk. Jo flere grene du efterlader på planten, desto mere busket bliver den efterfølgende.

blodribs Ribes sanguineum

blodribs ribes busk

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top