Aurora chili, lille & farverig

Pretty in Purple chili

Af alle de chilisorter vi dyrkede sidste sæson, tror jeg muligvis Aurora er min personlige favorit – mest af alt på grund af udseendet.

Der er tale om en lille pyntechili som, grundet sin størrelse, passer perfekt til en krukke, vindueskarm eller på altanen. Den bliver omtrent 30 cm høj og sætter chilifrugter i farverne grøn, lilla, gul/orange og rød. Den røde farve indikerer, at den enkelte chilifrugt er moden.Selve blomsterne på chilien er lilla, hvilket i min optik også bare gør denne plante endnu mere smuk.Altså er der tale om en smuk lille sag, der kan pifte enhver stedsegrøn plantesamling op. Det er også derfor mange blot benytter den som en ornamental plante, men trænger du til at pifte maden op med lidt styrke kan Aurora altså også være behjælpelig med det.

Start sæsonen tidligere med vækstlys

Første gang vi dyrkede Aurora chilien var i 2016, og i 2017 har vi sået dem på ny. Frøene blev sået omkring februar, og har siden da stået under LED vækstlys for at komme godt i gang med væksten. Det er naturligvis ikke et krav for at kunne dyrke denne type chili, det kan bare speede processen op, og kan varmt anbefales.Som med de fleste chilier er sol, varme og vand foretrukket – men vi havde vores Auroraer stående udendørs i sommeren 2016 – og der har altså været længere perioder med efterårslignende vejr, så den kan godt holde til det danske vejr.

Rediger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top