Aircondition til soveværelset

Vi er nedsmeltet og vi overgiver os!

Sommeren 2014 var ekstrem varm. Jeg har ikke tal på det antal aftener som var perfekt til udendørs grill aktiviteter. Det var da helt vildt dejligt – men desværre havde det også den konsekvens at nætterne ofte var ulideligt varme. Man bliver stille og roligt udmattet og gennemtræt pga. vedvarende dårlig søvn.

I sensommeren overgav vi os og købte en varmepumpe / aircondition til soveværelset. Vi havde (og har) ingen planer om at anvende ‘dimsen’ til at give billig varme – bare kulde.

Skæbnen ville, at montøren monterede anlægget på den absolut sidste ekstremt varme dag det år, men vi havde dog enkelte rimeligt varme dage hvor vi havde glæde af den – og det var bare en fed oplevelse!.

2015-06-29 19
Aircondition remote control

Det er noget miljøgriseri at have en aircondition!

Ja, det er der faktisk nogle der mener – og jeg er helt uenig!.  Vi bruger masser af energi til til at opvarme vores huse når det er koldt, og året rundt har vi alle både køleskabe og frysere kørende til at holde vores madvarer nedkølede / frosne. Mange biler er som standard udstyret med aircondition – hvorfor så ikke bare acceptere at vi i en gang imellem også bruger energi på at holde en del af vores bolig nedkølet?

Vi køler kun soveværelset ned og starter den bare nogle (5-15) minutter inden vi går i seng og måske nogle kortere perioder i løbet af natten. Det koster ikke alverden i el forbrug, og det er en lav pris for at få en god nattesøvn. Omkostninger ved indkøb og montering ændrer naturligvis regnestykket markant – men sådan er der så meget … ;-).

Der er faktisk en masse automatik indbygget i fjernbetjeningen – men jeg gider ikke engang sætte mig ind i det. Vi starter og slukker den manuelt de få gange der er behov for det.

Den er hurtig at montere

Man er nødt til at få den monteret af en fagmand – der er nogle ting den almindelige husejer ikke har en chance for at lave. Jeg vil tro at montøren brugte ca. 3 timer på den komplette montering. Herudover var der et indledende besøg hvor vi valgte model og fik diskuteret placering.

Vi valgte en Mitsubishi MSZ-SF35VEH.

En varmepumpe / aircondition støjer!

NEJ – min gør ihvertfald ikke!

Jeg var meget skeptisk omkring støjniveauet inden montering, og frygtede faktisk lidt at det ville blive et problem – men den frygt viste sig hurtigt at være helt ubegrundet. Da den endvidere kun kører relativt kortvarigt er det et ikke eksisterende problem.

Den er ikke specielt køn at se på

Det er en fed installation at have rådighed over – men den udvendige unit pynter ikke i landskabet. Det er en klump teknik med en stor blæser – og det kunne da sikkert være meget bedre hvis den var designet af f.eks. Bang & Olufsen, men den vil nok ikke pynte ret mange steder uanset hvad. Endvidere skal den udvendige unit være placeret rimeligt tæt på den indvendige – dvs. man kan ikke nødvendigvis bare gemme den væk i baggården.

2015-06-29_CAN_650D_IMG_2204

Den indvendige unit er derimod nydelig – men om den ligefrem pynter ved jeg ikke lige … Den hænger i soveværelset – så det er ikke så vigtigt.

2015-06-29_CAN_650D_IMG_2201

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top