Tiny Tim tomater

Jagten efter den perfekte, lille tomatplante til indendørs brug fortsætter, og i denne sæson giver jeg mig både i kast med Minibel som jeg testede sidste år, de prisvindende Kitchen Minis tomater og nye frø ved navn Tiny Tim.

Bor man som jeg i lejlighed er det en anelse upraktisk, at have de almindelige tomatsorter der kræver masser af jord, plads, opbinding og vand. Derfor har jeg gjort det til min fornemme opgave at finde frem til de bedste små tomatplanter, til byfolk og andre der bare ikke har brug for, eller plads til, store tomatplanter.

 

Ingen nipning og ingen opbinding

Tiny Tim er en busktomat, og det betyder at den i modsætning til andre gængse tomatsorter ikke skal nippes eller bindes op/støttes. Sidstnævnte er jeg dog ikke helt sikker på holder stik, da jeg har set andre bloggere nævne at det er nødvendigt med opbinding på grund af tomaternes vægt.

I og med Tiny Tim er en lille tomatplante (bliver ikke meget større end 30 cm, siger de) er den også særdeles velegnet til at have i f.eks. en krukke på altanen, ved et glasparti eller hvor end der lige er plads til den – men den kan også dyrkes på friland. Jeg havde mine Minibel tomater stående ved terrassedøren helt hen til december sidste år, og det fungerede upåklageligt.

Tomaterne på en Tiny Tim skulle sidde i tætte klaser, være velsmagende (naturligvis!), og det er ikke unaturligt at man høster tomater der ikke er meget større end en ært. Det samme kan jeg sige også gælder for Kitchen Minis tomatplanten.

 

Hvordan ser den ud?

Jeg synes det er svært at finde troværdige billeder af Tiny Tim sorten på nettet hos de forskellige frøbutikker. De ligner faktisk utrolig meget selvsamme billeder man får når man søger på Minibel tomater. Derfor har jeg lånt billeder fra bloggere rundt omkring på nettet, som du kan se i galleriet herunder. Så snart mine egne planter vokser, vil jeg naturligvis spæde til med egne billeder.

 

 

Status på Tiny Tim tomater

Jeg bestilte mine frø fra Frøbutikken i slutningen af februar, og såede dem naturligvis fluks efter modtagelse i starten af marts. Her i midten af marts er de halvstore spirer, de fleste af dem jeg havde sået er kommet op eller er på vej, og mit indtryk er at de vokser hurtigt.

tiny tim tomatspirer

Jeg vil opdatere her efterhånden som planterne vokser, og jeg kan berette mere om væksten og forhåbentlig den gode smag. 🙂 Har du selv kendskab til Tiny Tim tomater skal du være mere end velkommen til at smide en kommentar herunder.

 

5 kommentarer til “Tiny Tim tomater”

    1. Det kan man godt, men det vil nok ikke give dig det ønskede resultat (flere tomater). De er både vand- og næringskrævende, så jeg vil anbefale dig at nøjes med én tomat per krukke.

  1. Gabriele Rønholm

    Hej hvor kan jeg købe frø til de små tomat planter jeg kan ikke finde det på nettet håber det er nogen der ved det på forhånd tak

    1. Haveaspiranten

      Hej Gabriele, det står såmænd skrevet i indlægget – du kan købe den på Froebutikken.dk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top