Phyllostachys nuda (Stenbambus)

Jeg har her i efteråret 2014 købt endnu en bambus: Phyllostachys nuda (Stenbambus), og planten er naturligvis købt hos Peter Hansens Have / planteskole (hvor ellers ?)

Den er knap så imponerende som Phyllostachys aureosulcata Spectabilis – den er jo ‘bare grøn’ at se på (indtil videre) og endvidere ser den ud til at være født og opvokset på en bjergside (på det flade Lolland …?) – det er derfor den står så skævt.

Den skulle være meget hårdfør og kunne blive op til 5 meter høj i Danmark. I USA bliver den ganske imponerende stor – se f.eks. her.

2014-10-26_FullNuda

Phyllostachys nuda er er ‘løber’ (Running / Invasive) ligesom min Phyllostachys aureosulcata Spectabilis. Dvs. den skal ‘inddæmmes’ med en ‘Bamboo Rhizome Barrier’ så den bliver på matriklen. Se f.eks. her hvordan det foregår hos bamboogarden i USA. Lige nu har jeg ingen anelse om hvor jeg køber sådan noget grej, men det må jeg finde ud af i løbet af vinteren. Og således har jeg nu allerede et mindre projekt til det nye år 😉

2014-10-26_NudaStem

2014-10-26_ThickNuda

Allerede den første sæson på min matrikel sætter den kraftige nye skud – jeg havde blot håbet på nogle spinkle skud.

Phyllostachys nuda (Stenbambus) nye skud
Phyllostachys nuda (Stenbambus) nye skud

 

Den satte mere end 10 pænt store skud i 2015. De højeste er ca 2,5 meter høje og voksede nogle dage over 20 cm..

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*