Kontakt Have-Siden

kontakt have-siden

Har du spørgsmål til noget du har læst her på siden, ris/ros, forslag til samarbejde eller en andet? Så kan du sende os en mail på admin(at)have-siden.dk, hvorefter vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.

 OBS:  Har du et plantespecifikt spørgsmål vil vi bede dig om at lægge en kommentar her på siden i stedet for at sende en mail.

Mvh teamet bag Have-siden.dk

 

24 kommentarer

 1. April 22, 2017

  Lene Reply

  Hej have-siden,
  Jeg læste artiklen om “hjerte-hoya” som jeg kalder den og ville gerne vise mit pragteksemplar, der er så kæmpestor nu, at den kun kan stå på gulvet. Jeg har prøvet at uploade et billede i kommentarfeltet, men det er vist ikke muligt?
  Hilsen Lene

  • April 23, 2017

   Have aspiranten Reply

   Hej Lene

   Det vil vi mægtig gerne se!
   Man kan desværre ikke uploade et billede direkte i kommentarfeltet, men du skal være hjertens velkommen til at sende det til os på en mail på admin@have-siden.dk.

 2. March 1, 2017

  Per Jensen Reply

  Hej!

  Jeg læser den en gang efter den anden at der findes 100 vis af bonderoser (P. Officinalis), men hvor findes de?
  I handlen findes ganske få.
  Jeg har 6 forskellige i min have, men ville gerne have flere.
  Deres ophavs sted er syd Europa.
  vh Per

  • March 2, 2017

   sanna Reply

   Hej jeg har købt basilikum frø og plantet dem i krukker jeg har lagt frøene ned i bunden også jord oven på og lidt vand, er det sådan man skal gøre?

   • March 4, 2017

    Have aspiranten Reply

    Frøene skal ikke mere end max en cm ned i jorden, men derudover er du helt på rette vej! 🙂

    • March 5, 2017

     sanna Reply

     okay så der må kun være 1 cm jord i krukken?

     • March 5, 2017

      sanna

      hvad med vand?

     • March 5, 2017

      Have aspiranten

      Nej du fylder potten op med jord så der er få cm fra top til jordlaget begynder – herefter lægger man et par frø på toppen, presser dem ca. 1 cm ned og dækker dem let til med jord igen. På den måde kan frøet nemt spire og få adgang til lys. Herefter vandes der – hvor meget og hvor ofte er svært at sige da det afhænger af indendørsklimaet. Sørg for den ikke udtørrer, men lad den heller ikke stå og være drivvåd.

 3. February 25, 2017

  John Edvardsen Reply

  Hej

  Jeg er ny i faget omkring det at dyrke forskellige grøntsager.
  Jeg vil gerne prøve at dyrke kartofler i et højbed, men er meget i tvivljordforhoædet, kan man bruge ren spaugnum, jord, eller hvordan skal blandingsforholdet være.
  På forhånd tak for jeres hjælp, og god sommer.

  • February 25, 2017

   admin Reply

   Hej John,
   Det er min erfaring at kartofler ikke er så voldsomt krævende med hensyn til jord – men gødning skal de have!.
   Når man står med et højbed uden jord handler det jo om at få puttet nogle materialer i ‘hullet’ (det er jo ofte ret store mængder der er behov for) – og jeg ville kigge mig om efter almindelig jord fra haven, sand/grus og gerne kompost fra genbrugsstationen. Spagnum / pottemuld fra sidste års krukker kan også anvendes.
   Jeg vil ikke kloge mig på optimale blandingsforhold.

 4. January 24, 2017

  Caroline Thybo Reply

  Hej 🙂
  Jeg har en mickey mouse kaktus, som får sådan nogle lysebrune pletter i siden. Pletter bliver helt tørre, som tyndt papir der knækker hvis man rør det. Under “papiret” er der intet, det er blevet to store huller i kaktussen nu.

  Derudover er der kommet to andre huller, noget mindre, midt i kaktussen, det ligner nærmest at man har taget en cigaret og “brændt” kaktussen. Men hullerne forsætter bare længere ind (dog ikke igennem).

  Har du nogen idé om hvad det er? eller hvad jeg kan gøre ved det?

  Mvh Caroline

 5. January 9, 2017

  Helle Haugaard Reply

  Hej Havesiden.
  Jeg fandt lige et indlæg om tiny gardens, som jeg ikke har set før …. men kan se, at I har nogle problemer med at få en jævn fremspiring. Hvis I ikke helt har opgivet håbet om at dyrke mikrogrønt vil jeg meget gerne give jer et par tips med på vejen 🙂

  Venlig hilsen
  Helle, tiny gardens

 6. December 2, 2016

  Christina Reply

  Hejsa – jeg læste et sted at “hvis man fulgte dig på Instagram” – det ville jeg vildt gerne, men under hvad navn finder man dig/jer?

 7. November 25, 2016

  Ulrik Lützen Reply

  Jeg har haft Mølleplanter i mange år, samme plante i mange år.
  Nu er den død, er der en der kan hjælpe mig med skud så jeg kan lave nye planter.

  Vh
  Ulrik Lützen

 8. September 26, 2016

  Torben Kjær Reply

  Kære redaktion
  Vi har et 80-90 år gammelt Filippa træ, som gennem årene har givet utroligt mange æbler, der er gode at gemme vinteren over. De seneste 2 år og især i år bliver æblerne større end nogensinde. På bordet foran mig ligger et Filippa æble på 380 gram, og stort set alle æblerne i år er på over 300 gram. Hvor stort skal et Filippa æble kunne blive, og er det klimaforandringerne, der kan tilskrives de enorme æbler i år?
  De bedste hilsner
  Torben Kjær

  • September 26, 2016

   admin Reply

   Hej Torben,

   Det lyder da helt vildt 😉
   Jeg har netop samlet et meget stort (efter vores målestok) Filippa æble op fra plænen – og det vejede 290 gram. Jeg tror godt jeg kan sige at det er det største æble vi har samlet op / plukket i år.
   Hvis det er klimaforandringer der er årsagen til den voldsomme vækst er det ikke nået ned til mit træ. Sommeren 2015 husker jeg som kold og blæsende og sommeren i år har været super flot – og alligevel oplever du rekordhøst begge år … naturen er forunderlig 😉
   Hvordan er kvaliteten af de meget store æbler (æblet på 290 gram var helt perfekt!)?

   Jeg har ingen anelse om hvor store de kan blive, men vi vil da meget gerne høre fra dig når sæsonen er slut (så vil jeg skrive dine oplevelser (mål/vægt) ind i indlægget).

   På forhånd tak.

   mvh
   have-siden.dk

 9. September 7, 2016

  Morten Rise Reply

  Hei.
  Er det mulig å få kjøpt noen frø fra Jacaranda tre. Er det noe dere kan hjelpe meg med.

  Mvh.
  Morten Rise

  • September 7, 2016

   Have aspiranten Reply

   Hej Morten

   Vi har ikke selv set Jacaranda frø til salg i nogle webshops herhjemme, men de kan formentlig findes på Ebay (pas dog på ikke at få falske frø), og kender du nogen der rejser en smut til Gran Canaria så kan de købes i bl.a. lufthavnen hvor de sælger en masse forskellige frø og planter. 🙂

 10. September 7, 2016

  Rutt Olsen Reply

  Hvorfor får min Peperomia Dolybotrya pletter??
  De har ikke noglen farve,men er mere som bobler på 2 blade.
  Ville gerne sende et billede, men det virker ikke.

 11. August 18, 2016

  Sasha Hyltoft Reply

  Hej.

  Jeg har en Pilea, hvis blade krøller indad som vist i billedgalleriet, “Pilea med mystiske former”. Hvad kan årsagen til dette være?

  Med venlig hilsen
  Sasha.

  • August 20, 2016

   Have aspiranten Reply

   Hej Sasha

   Jeg ved desværre ikke hvorfor bladene krøller, men vores gør det også – og vi får mange spørgsmål fra andre der oplever det samme. Det bedste gæt må være at det er et resultat af klima, for på planteskoler hvor klimaet er kontrolleret ser man ikke Pileaer der ser sådan ud.

 12. August 17, 2016

  Anne Therkildsen Reply

  Hej 🙂
  Jeg har lige skrevet en kommentar på en side med et stpørgsmål og hvor jeg også skriver at jeg gerne vil linke til jeres fine side. Jeg vil rigtig gerne benytte et af jeres billeder med Pilea stiklinger. Jeg håber, at det er ok – jeg skal nok linke og sende en anbefaling til jeres side.
  Tak for en skøn side med virkelig god information 🙂
  Venligst, Anne

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*