Kitchen Minis tomatplanter

Kitchen Minis

Der er sket det lykkelige, at jeg har forelsket mig i en tomatplante. En tomatplante så lille, at den kan stå i en almindelig størrelse potte i vindueskarmen. Navnet er Kitchen Minis, og det er et helt unikt produkt udviklet af gartneriet Nældebakken. Faktisk har gartneriet vundet en innovationspris for netop dette produkt.

Hjemmedyrkede tomater er bare bedst – der er ingen undtagelse. De smager fantastisk, men det kan nu altså være en anelse besværligt med vind, vejr, utøj, opbinding samt at nippe planterne. Det kan man til dels komme udenom. Jeg kastede mig sidste år ud i en lille busktomat ved navn Minibel som for det meste bare har passet sig selv, men tanken om en tomatplante der kan stå i vindueskarmen året rundt og give friske cherrytomater er ganske enkel for god til at jeg har kunne lade det passere.

Jeg købte to Kitchen Minis i Kvickly i uge 9, da de netop har en kampagne med dem – 30 kr pr. styk. 🙂 Jeg har sidenhen (i marts) fået at vide af gartneriet, at Coop er blevet så glade for KitchenMinis planterne at de vil have dem fast i deres sortiment.

 

kitchen minis minitomatplanterOm Kitchen Minis tomatplanter

Kitchen Minis tomatplanten er produceret og skabt til at kunne stå indendørs. Det betyder at man kan dyrke den hele året rundt, og at du selv hen i de kolde vintermåneder kan få friske og velsmagende tomater. Vi ved alle hvor kedelige supermarkedernes blommetomater kan være i den uheldige ende af sæsonen.

Ud over at en sådan tomatplante ganske enkelt er genial, så er den jo også enormt dekorativ at have stående i vindueskarmen (At foretrække et syd vestvendt vindue hvis muligt). Når man køber sin Kitchen Minis vokser den ikke i højden, men kan sagtens blive bredere, og ved god pleje kan den levere op til omkring 150 tomater i dens levetid.

Denne lille tomatplante falder så godt ind i en tid hvor vi er mange der ønsker at se hvor vores mad kommer fra, og hvor vi (her tænker jeg særligt på byboerne og børn der vokser op i byerne) kan få fingrene bare lidt ud i naturen – og ikke bare ned i en kasse i supermarkedet. Det er smukt, og jeg er vild med det.

 

Hvordan er smagen?

Jeg må indrømme at jeg ikke synes KitchenMinis er de mest velsmagende cherrytomater. Jeg synes deres smag er en anelse besk, og jeg har ikke helt fundet en ret hvor de gør sig rigtig godt endnu. De er ikke fyldt med så meget saft som almindelige cherrytomater, måske fordi de er dét mindre, men det er nu ikke nødvendigvis negativt.

 

Hvad med pasningen?

Der gik ikke længe fra jeg fik mine tomatplanter hjem før bladene begyndte at visne. Produktionen af tomater er også stilnet lidt hen, på trods af at de nu får mere lys og sol grundet foråret. Jeg har pottet dem om i større potter, da jeg nægtede at acceptere at de ikke skulle kunne levere mere end de cirka 150 cherrytomater som der står i “instruktionen”. Nu afventer jeg og ser om de ikke får det bedre. Den ene er placeret så den har morgensol, og den anden er netop rykket ind så den får eftermiddags- og aftensol – så må vi se om det gør en forskel.

 

 

 

3 kommentarer til “Kitchen Minis tomatplanter”

 1. Kitchens Minis tomater
  Da tomaterne er beregnede til at stå i vindueskarmen, kan man da ligeså godt starte dem i vindueskar-men.
  Vi havde sidste sommer fået fat i et par tomater, og efter prøvesmagningen røg kernerne ned i en kuvert vinteren over.
  Her i marts måned blev nogle af kernerne lagt i lidt jord i en plastbakke med klart låg fra supermarkedets
  delikatesseafdeling, og efter et par ompotningers har vi nu 4 flotte tomat planter i vores udestuoe/drivhus
  alle har små tomater på vej.
  To plánter er foræret væk, og der er 3 stk på vej i mindre potter, som jeg er spændt på, om vi kan få glæde
  af i vinter.
  MVH
  RT. Kjellerup

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top