Hjemmelavet pizzasauce som hos Gorms

For kort tid siden besluttede jeg mig for at prøve at lave en såkaldt Tortilla pizza. Det er som navnet indikerer, en pizza på en bund af tortilla pandekage. En tortilla i sig selv er jo ikke det mest spændende spise, men det er nemt, hurtigt og sundere end en traditionel pizzabund – og jeg er stor fan af hurtigt og nemt i hverdagen. 🙂

For at opveje den lette genvej med pizzabunden ville jeg lave min egen pizzasauce fra bunden. Til det formål fandt jeg en opskrift på Gorms tomatsauce, altså Gorm Wisweh der er manden bag de populære restauranter af samme navn, som serverer top lækre pizzaer (der ligger bl.a. en i Kastrup lufthavn).

Resultatet blev overraskende godt, og succesen er efterfølgende blevet gentaget flere gange. Herunder får du opskriften på pizzasaucen, samt en varm anbefaling til at prøve den af derhjemme.

 

Italiensk pizzasauce fra scratch
Hjemmelavet pizzasauce i glas

 

Brug hjemmedyrk fra haven

Til denne opskrift kan du bruge tomater fra egen høst, samt hjemmedyrket timian og basilikum – friske krydderurter gør det hele en tand bedre, men pizzasaucen kan naturligvis sagtens laves med tørrede krydderier. Første gang jeg lavede opskriften havde jeg ikke frisk timian (det er sidenhen købt og kommet i en potte så det kan vokse videre), og det smagte nu altså rigtig godt alligevel.

krydderurter-til-hjemmelavet-pizzasauce

Opskriften på Gorms pizzasauce er super simpel og hurtig at lave, og det gode er, at det du har tilovers kan bruges til andre retter. Dagen efter denne opskrift brugte jeg f.eks. resten af pizzasaucen til pasta med chorizo, og det blev altså også rigtig lækkert. Nem og hurtig mad to dage i træk, hvad mere kan man næsten ønske sig? 😉

hjemmelavet-pizzasauce

Hjemmelavet pizzasauce som hos Gorms
 
Forberedelsestid
Kogetid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 6
Ingredienser
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 frisk tomat, evt. fra egen høst
  • En halv håndfuld basilikum med stængler, evt. fra egen høst
  • 4 friske stængler timian
  • 2-3 spsk. olivenolie (Legerer pizzasaucen så det ikke trænger ned i dejen)
  • Et halvt rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
Instruktioner
  1. Skyl alle friske ingredienser under hanen og hak krydderurter
  2. Kom samtlige ingredienser (bortset fra salt og peber) i en beholder og blend det igennem, enten med en stavblender eller direkte i en almindelig blender.
  3. Smag pizzasaucen til med salt og peber og kom herefter på din pizzabund
 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*