Gendyrk grøntsager derhjemme

Har du hørt rygter om, at der findes folk med særlige magiske grønne fingre, der kan få køkkenaffald til at vokse på ny? Hvis du har, så har du hørt sandt.

Fænomenet hedder ‘gendyrkning‘ eller ‘regrow’, og det er en disciplin de miljøbevidste, selvforsynings-interesserede og økonomisk pressede har taget til sig, og fortæller om online.

Gendyrkning er en fantastisk ting. Det er både underholdende, terapeutisk og lærerigt .. Og helt ærligt, så er der da noget vidunderligt over, at kunne se noget man normalt ville smide ud, vokse ud på ny.

 

Følg med i mine gendyrk-projekter på min Instagram @sproutandharvest

gendyrk salat
Her gendyrkes roden fra hjertesalat. Efter få dage i vand er den allerede vokset betydeligt

 

Hvordan fungerer gendyrk?

At gendyrke betyder, at du tager en stilk, stump eller rod af noget, kommer det i vand eller jord, og lader det vokse videre. Naturen er fantastisk på den måde. En rod fra en grøntsag har så meget livskraft, at den ikke skal have andet end vand for at vokse videre – wauw. Hvis bare det virkede sådan på os mennesker 😉

 

Fordelene ved gendyrkning er …

  • at du får fornøjelsen af at passe din egen mad
  • at der er gode penge at spare på indkøb
  • at du kan plukke løbende efter behov (det er f.eks. ikke altid, man har brug for et helt salathoved)

 

Ulemperne ved gendyrk er …

  • at det tager tid for grøntsagen at vokse ud på ny
  • at du ikke nødvendigvis får samme mængde ud af det, som da du købte grøntsagen første gang

Til gengæld er det grøn kærlighed hele vejen, økonomisk fornuftigt, ansvarligt og som sagt både underholdende og lærerigt.

 

gendyrk grøntsager og krydderurter
Her er gendyrket spidskål, selleri samt en stilk fra en mynte der har slået rod. Alt sammen klar til at blive plantet i jord (håber jeg)

 

Dette kan du gendyrke

 

gendyrk kål
Gendyrket spidskål har slået rod

 

 

En kommentar

  1. January 28, 2016

    Susse Willumsen Reply

    Hvor smart.det må prøves

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*