Sådan dyrker du chiakarse

For nogle måneder siden hoppede jeg med på Chia-bølgen, da jeg ledte efter nemme og velsmagende morgenmadsopskrifter, og her var Chiagrød at finde overalt på nettet.

Jeg gav det et forsøg men brød mig ikke om konsistensen, og derfor har jeg ikke fået brugt specielt mange Chiafrø fra den relativt store bøtte jeg fik købt. Så hvad skal man så bruge de dyrt indkøbte frø til? Karse er én ting du kan overveje.

 

Brug Chiafrø som karse

ChiafrøMidt i mit karse projekt kom jeg ved et tilfælde forbi en række bloggere der skrev om “Chiakarse” – og så gik det stærkt. Frem med Chia-bøtten, køkkenrulle og vand, for det skulle da prøves!

Chiafrø er væsentlig længere tid om at spire end almindelig karse (processen kan speedes up hvis temperaturen i rummet øges), og det handler altså om at være opmærksom med at give det vand hver eneste dag. Jeg har erfaret at køkkenrulle nok ikke er det mest oplagte materiale at bruge, hvilket du velsagtens kan forestille dig, da det hurtigere tørrer ud end f.eks. vat. I mit næste forsøg vil jeg derfor bruge vat i stedet for.

Men derudover så passer det jo i høj grad sig selv, og er på samme måde som karse et ufatteligt taknemmelig spise at dyrke, det kræver jo ingenting.

Chiakarse har en meget mild smag, mildere end almindelig karse faktisk, og kan derfor kombineres med de fleste retter såsom salater, madder, sandwich osv. Man skal derfor måske mere anse det som en sund tilføjelse til sin mad, fremfor at dyrke det for smagens skyld.

 

Sådan laver du din egen chiakarse

  1. Find chiafrø, vat og en beholder frem (det kan være hvad som helst; tallerken, låg, muffinform etc)
  2. Placer vattet på din beholder og fugt det med vand
  3. Drys chiafrø over vattet
    chia karse
  4. Vent tålmodigt på chiafrøene spirer 🙂
  5. Husk at vande ca. hver dag, så snart spirerne kommer op klasker de hurtigt sammen hvis de ikke får nok vand
  6. Klip af efter behov og kom det på salater, madder og anden madlavning.

chia karse billede

Følg med i hvad vi ellers skriver om mikrogrønt her.

 

 

 

2 kommentarer

  1. March 27, 2016

    Rie Reply

    Hej! Det undrer mig meget at du ikke har skrevet noget om smagen af Chia spirerene-
    Hvilket jeg tænker er yderst relevant, vil du ikke dele det? 🙂
    Vh Rie

    • March 27, 2016

      Have aspiranten Reply

      Naturligvis! Der var vist tale om en vigtig forglemmelse 😉

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*